Бременност

Стволовите клетки – източник на живот

Стволовите клетки могат да спасят вашия живот и този на любимите ви хора!

07.03.2013г. / 08 36ч.
Аз жената
Снимка: "Биохеленика"

Снимка: "Биохеленика"

Успешна професия, щастливо семейство, уютен дом, нова кола... Скъпи родители, как виждате своето дете след 20-30 години? Образовано, преуспяло, заобиколено от истински и любящи хора, и преди всичко здраво. А здравето в живота ни е най-голямото богатство и затова като се появи новороденото, всички казват „Да бъде живо и здраво...“ Какво би станало ако след толкова любов и грижи ни сполети сериозна болест? Какво бихте направили, за да възстановите здравето и баланса във вашето семейство? Без никакво съмнение, решението е съхранение на стволови клетки, божи дар, подарен при раждането на всяко дете. Един кратък миг, от който всички бъдещи родители е разумно да се възползват.

Точно в този момент от БИОХЕЛЕНИКА напомнят не само за амбициозните планове за бъдещето, но и за друго планирано решение, като съхранението на стволови клетки от кръв, от пъпна връв и от плацента. Плацентата, която обикновено се изхвърля след раждането е най-богатият източник на стволови клетки, които притежават лечебни свойства и в бъдеще могат да послужат за запазване здравето на детето и семейството.

Биохеленика“ е и единственото дружество в България, което притежава ноу-хау за прилагането на нов уникален метод, осигуряващ извличане на стволови клетки от плацента.

При всяко раждане, е правилно решението да се съхранят стволови клетки. Стволовите  клетки в този момент са в голямо количество, с висока жизненост и са носители на оригиналната ДНК. Този тип клетки са полезни за всички членове на семейството. Към настоящия момент биотехнологиите са развити до такова ниво, че за всеки човек е необходимо да има своите стволови клетки, които да ползва в борбата с животозастрашаващи заболявания.“ – информира д-р Марин Миков – акушер-гинеколог от Втора МБАЛ, гр. София.

Съвременната медицина залага върху уникалния потенциал на стволовите клетки да лекуват различни здравословни проблеми, като се прилагат за терапия на онкологични заболявания и за възстановяване на увредени тъкани и органи.

Сред заболяванията, при които стволовите клетки помагат значително и подобряват начина на живот са остра и хронична левкемия, Ходжкинов лимфом и неходжкинов лимфом, наследствени нарушения на метаболизма, различни видове анемия, вродени аномалии на червените кръвни клетки, наследствени разстройства на нервната система, тумори на костния мозък и други. Съгласно изследване на университета на Аризона, днес един от трима болни би могъл да се възползва от новите приложения на стволовите клетки за лечение на сърдечносъдови, офталмологични, ортопедични, неврологични и ендокринни заболявания, ако са запазени стволови клетки към момента на раждането.

Стволови клетки също така вече са използвани за създаване на органи като сърдечни клапи, трахея, пикочен мехур. Специалистите ги прилагат и при експериментални изследвания за терапии на болестта на Алцхаймер, Паркинсон и диабет.

БИОХЕЛЕНИКА БЪЛГАРИЯ
денонощна тел. линия 0700 10 804
www.biohellenika.bg

Коментирай