Бременност

Големите гърди издават пола на бебето

Раждат ли маниачките на шоколад сладки бебета

15.03.2013г. / 17 24ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Има много бабешки начини за определяне пола на бебето. Но и учените работят в тази насока. Освен чрез ултразвуковото изследване, те предлагат на бременните още един способ да узнаят дали носят момче или момиче.

Полът на бебето се познава по гърдите, това твърди Джена Ринкот. В книгата си „Do Chocolate Lovers Have Sweeter Babies?“ („Раждат ли маниачките на шоколад сладки бебета“) тя подробно анализира този въпрос, пише Live Science.

Свързани статии

Според Джена ако бременната жена има огромни гърди, в корема й расте женско чедо. За да е още по-точна тя дава и порасналата гръдна обиколка в сантиметри: ако е момиче, гърдите се увеличават с 8 см, а при момче – с 6,3 см.

Обяснението е просто – става дума за концентрацията на тестостерона, който се изработва от плода. Мъжкият плод изработва повече от този хормон, който пречи на гърдите да нарастват.

Въпреки всичко най-достоверният начин за определяне на пола е амниоцентезата – изследване на околоплодните води. Процедурата се извършва през първия, втория и третия месец от бременността. Изследването се използва и при съмнения за вродени, наследствени заболявания, но трябва да се знае, че тя е рисков фактор за спонтанен аборт.

Ултразвукът също не дава 100 % точност, ако изследването се провежда по-рано от 18-тата гестационна седмица. През миналата година изследване доказа, че полът може да се „познае“ и по кръвта на майката на основата на ДНК на плода с точност 95 % за момче и 98 % за момиче. Анализът се провежда в 7-ата гестационна седмица.

Коментирай