Бременност

Бременна и пред компютъра – колко е вредно?

Облъчват ли компютрите?

20.04.2013г. / 10 10ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

С напредъка на технологиите все повече професии се упражняват на бюро, пред задължителния компютър. Дали обаче работата с този тип електроника е безвредна за бъдещите майки, имаме ли достатъчно информация по този въпрос?

Свързани статии

В интерес на истината, специалистите още спорят вредят или не вредят тези машини на здравето на бебето. За момента все още има само предположения, догадки и хипотези, тъй като масовата употреба на компютрите започна не толкова отдавна, за да се направят достоверни изследвания. А и да не забравяме, че електрониката се усъвършенства непрекъснато, за да отговори на всички изисквания на потребителите и да онеправдае страховете ни.

Важно е да знаете, че ако работите на модерен монитор, произведен през последните 3 години, няма опасност от облъчване. Тези монитори нямат йонизиращи лъчения, които да вредят на бременността. Въпреки това, бременността трябва да се съчетава с повече разходки навън, умерено движение, срещи с приятели. Ако в първите месеци ви е трудно да съчетавате работата с излизането навън, поне през деня, то опитайте се поне да се движите в коридора на офиса или ставайте често-често от стола, далеч от компютъра. Това е сигурен начин да избегнете дори и евентуално лъчение от техниката в офиса.

Коментирай