Бременност

Най-ранните симптоми на бременност

Някои признаци могат да ви заблудят, някои пък ще ви насочат към истината

30.04.2013г. / 13 15ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

За едни бременността е дълго чакана благодат, за други обаче все още нежелана и не на време дошла „блага“ вест. За да сте сигурна, че сте бременна най-доброто решение е да посетите гинеколога си, който ще потвърди или пък опровергае страховете ви. Ако все още не сте се решили на тази крачка, има няколко лесни начина да разберете дали сте бременна, но пък те не ви гарантират 100% достоверност, имайте го предвид.

Повишена телесна температура

Ако често ви се случва да си мерите температурата, то тогава този признак няма да ви убегне със сигурност. В топлото време пък можете да се заблудите лесно, че причината за леко повишената температура е жегата, но дали е така?

Изострено обоняние

Свързани статии

Особено в първите месеци на бременността, сетивата ви се изострят значително. В най-голяма степен това важи за обонянието, като сте способни да усетите невероятни аромати, които преди едва ли биха ви направили впечатление.

Умора

В първите седмици от бременността си може да усетите внезапна умора и лесно изтощаване от ежедневните ви дейности. Тази рязка промяна се дължи на метаболитния спад в тялото, заради новото създание в него, което има нужда от вашите хранителни вещества, за да се развива.

Поява на петна и пъпчици

Ако рядко ви се случва да ви излизат пъпки, то този признак е много показателен за началната бременност. Пъпките се появяват най-често в първите седмици, заради бурния танц на хормоните в тялото ви. Те лесно ще се скрият, веднага щом нивото на хормони се стабилизира.

Промяна на цвета на влагалището

Поради нахлуването на по-голямо количество кръв в интимната област е възможна промяна в цвета на влагалището, което е почти сигурен признак за началото на бременността.

Коментирай