Бременност

Бременна с близнаци?

Как се познава бременността с близнаци?

08.05.2013г. / 16 41ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Да очакваш дете е най-духовното изживяване, което една жена може да изпита. Да си едно цяло с детето си, с нов живот, да го обгрижваш и обичаш, без още дори да си го зърнала наяве, е изключително и незабравимо пътуване. Един от големите въпроси, които вълнуват всеки родител е това какъв пол ще е детето му, здраво ли ще е, как ще изглежда, ще прилича ли на него и т. н. А друг интересен въпрос е дали детето е само едно? Не е никак малка вероятността в корема ви да растат две дечица вместо едно. Особено ако в семейството на майката има вече близнаци, шансът и тя да е с многоплодна бременност е доста голям.

Кои са най-честите признаци за бременност с близнаци?

Свързани статии

На първо място, коремът наистина е по-голям от едноплодната бременност. Разбира се, това е лъжлив симптом, тъй като доста бъдещи майки наедряват повече, отколкото е нормално и това може да заблуди. Но сред топ признаците за близнаци е наистина големият корем. Ако сте много по-едра отколкото са другите жени в тези седмици, възможно е да сте бременна и с повече от едно дете.

Фамилната история е основен фактор. Имате ли в рода си близнаци, и то през поколение, вероятността и вие да очаквате близнаци е доста по-голяма от двойките, при които няма такава история.

Зачеване чрез инвитро. Третата причина, която най-често обуславя появата на близнаци в семейството е процедурата инвитро. Заради стремежа опитът да е успешен, инвитро специалистите често използват повече оплодени яйцеклетки и това в повечето случаи довежда до зачеването на близнаци и дори тризнаци.

И все пак, ако нямате търпение да разберете, изчакайте до 12-14 гестационна седмица, когато вездесъщият видеозон ще ви покаже цялата истина. Дали ще имате едно, две, три или дори повече бебенца. Важното е да сте спокойна и щастлива и не забравяйте любимата приказка на Мечо Пух – „Колкото повече, толкова повече“. Защо не? :-)

Коментирай