Бременност

3 лесни упражнения за бременни

За тонус и добра форма

12.07.2013г. / 12 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

По време на бременност се храним здравословно, приемайки повече плодове и зеленчуци, защото знаем, че това е добре не само за нас, но и за бебето. При една нормална бременност, която протича без усложнения, винаги има място и за лека гимнастика.

Леките движения поддържат в тонус бременната, помагат й да поддържа едно добро тегло и могат да улеснят раждането. Ето няколко лесни упражнения, които да раздвижат тялото ви.

Заемете позиция срещу стената. Подпрете ръце на нея, като те трябва да са на нивото на раменете, краката да са събрани. Започнете да правите леки лицеви опори. Бавно сгънете лактите, след което се върнете в изходна позиция. Гърбът трябва да е изправен по време на упражнението. С тези упражнения работите за гръдни мускули и трицепс. Започнете с малко повторения като постепенно ги увеличавайте.

За следващото упражнение ще ви трябва голяма фитнес топка. Те са леки за повдигане. Упражнението е за леки клекове. Трябва да сте с гръб към стената, а топката да е опряна на гърба ви и стената. Краката са разтворени на ширината на раменете. Започнете леко да прикляквате, като се опитайте да не повдигате пети от земята. Клякате до средата и се връщате в първоначална позиция. Гърбът по време на упражнението се плъзга плавно по топката.

За укрепване на гърба и коремните мускули застанете на земята на колене и подпрете ръце на пода напред (като кучешка поза). Започнете леко да вдигате единия крак назад. Повдигате, изпъвате и след това се връщате в изходно положение. Така и за двата крака.

Преди да започнете гимнастика за бременни, йога, плуване, винаги се консултирайте с наблюдаващия ви лекар.

Коментирай