Бременност

Как храната влияе на овулацията и процеса на зачеване

Може да си правите и разтоварващи дни само на плодове и чай с мед

11.09.2013г. / 16 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Правите опити за бебе, но от доста време не се получава? Преминали сте медицински прегледи и дълъг списък от изследвания, както вие, така и партньорът ви и въпреки това бебе няма. Стресът и напрежението, непрестанното мислене за това, че нещата не се получават, допълнително влияят върху опитите ви.

И друг път сме споменавали, че начинът на живот и моделът на хранене са много важни, за да се радвате на добро здраве. За пореден път експерти доказаха, че консумирането на определени храни може да повлияе на овулацията и да насърчи процеса на оплождане.

Правилната диета може да увеличи плодовитостта при жените, които имат проблеми със забременяването и съвсем скоро те да се сдобият с бебе. Според специалистите бързите въглехидрати като тестените закуски, макаронените изделия и всякакви други захарни лакомства предизвикват гликемично натоварване.

Полезни са бавните въглехидрати като бобови растения, кафяв ориз, пълнозърнести храни и други.

Свързани статии

Протеините, които получавате от консумацията на месо, също могат да окажат негативно влияние върху овулацията ви. Доказано е, че жените, които приемат повече животински протеини, отколкото растителни, са по-застрашени от безплодие. Хапвайте повече яйца, боб, ядки.

Приемайте добри и полезни мазнини като зехтин, фъстъчено масло. Консумирайте повече ядки и тиква. Полезните мазнини намаляват риска от инсулинова резистентност и възпаления в организма.

Не забравяйте и млякото, което е добре да бъде пълномаслено. Всеки ден хапвайте по една кофичка кисело мляко или пийте чаша прясно. Може да си правите и разтоварващи дни само на плодове и чай с мед.

Коментирай