Бременност

Как да заченете с момиче?

Откажете се от солените и пикантни храни

15.10.2013г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Ако с партньора си планирате бебе и вече работите по въпроса, със сигурност се вълнувате от пола на бъдещия наследник. След като хвърлихме малко светлина върху това какво помага за зачеването на момче, сега идва ред и на момичетата. Според холандско изследване, публикувано в Daily Mail, има връзка между храненето преди забременяването и пола на бебето.

Тези дами, които искат да обзаведат стаята в розово, трябва да приемат повече храни, богати на магнезий и калций и трябва да намалят приема на храни, богати на калий и натрий.

Свързани статии

Храни богати на калий и натрий са: аншоа, маслини, бекон, колбаси, пушена сьомга, скариди, пикантни храни, синьо сирене, картофи, хляб и сладкиши.

Храни, които съдържат калций и магнезий: мляко, твърдо сирене, сьомга, ревен, спанак, тофу, бадеми, овесени ядки, броколи и портокали, смокини.

Според учените нивата на минералите оказват въздействие върху неоплодената яйцеклетка и я правят по-гостоприемна към сперматозоидите, които носят женски хромозоми. Редовният секс е задължителен, но не и в дните преди и непосредствено след овулация, освен това е добре мъжът да прави топли вани, защото това благоприятства сперматозоидите с женски хромозоми. Правете любов на пълнолуние и в ранния следобед.

Коментирай