Бременност

Съвети за красотата по време на бременност

Какво да избягвате?

23.10.2013г. / 09 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

По време на бременност всяка жена иска да изглежда добре, във форма и запазила своя свеж вид отпреди зачеването. Промените, които настъпват през деветте месеца изискват повишено внимание и разбира се, в този период красотата не е най-големият приоритет.

Въпреки това масажите, гимнастиката и леките разкрасителни процедури могат да помогнат да изглеждате по-красиви. Това, което трябва да знаете е, че ще трябва да обърнете повече внимание на някои от тях, а от други да се откажете за известен период от време.

Почистване на лицето

По време на бременността няма причина да се отказвате от ежемесечните процедури при козметик. Хормоналните промени, настъпващи в тялото ви, могат да направят кожата по-мазна. Процедурите при козметик ще почистят запушените пори, но не забравяйте, че кожата ви през деветте месеца е по-чувствителна.

Добре е да избягвате абразивните обработки на кожата. Вместо това си направете дълбоко почистване, лек пилинг, кислородни процедури, релаксиращ масаж, хидратиращи процедури. Добре е да споделите с вашата козметичка, че очаквате бебе, за да знае какви допълнителни грижи да положи за кожата на лицето ви.

Масаж

Изберете масажист, който има опит в пренаталния масаж. Масажът ще отпусне напрежението в гърба, кръста и краката. Друга терапия, която дава положителен ефект при бременните жени е рефлексологията. Определени области на краката, ръцете и ушите биват стимулирани с лек натиск.

Това може да намали подуването на лицето и стреса по време на бременност. Добре е когато посещавате какъвто и да е масаж или терапия, да осведомите специалиста за вашето състояние.

Свързани статии

Поставяне на ботокс

Повечето дерматолози и пластични хирурзи съветват да не се правят козметични корекции с ботокс по време на бременност и кърмене. По време на бременност в тялото количеството на кръвта се увеличава. Ботулиновият токсин се произвежда от Clostridium botulinum – бактерия, която причинява болестта ботулизъм. Добре е през бременността и по време на кърмене да не прилагате ботокс.

Солариумите

Дори в първите месеци на бременността трябва да забравите за този вид разкрасителни терапии. Спрейовете за изкуствен тен също не се препоръчват. Когато се излагате на пряка слънчева светлина, използвайте слънцезащитни продукти.

Маникюр и педикюр

На бременните жени им прилошава от почти всякакви миризми. Не е изключено да изпитате неприятно усещане от миризмата на ацетон, лак. Посещавайте салони за маникюр, в които има добра вентилация и се спазва отлична хигиена.

Боядисване на косата

Няма данни, които да са притеснителни в това отношение. Ако все пак се притеснявате, може да изчакате до настъпването на втория триместър и тогава да боядисате косата си. Не е изключено от миризмата на боя да ви заболи глава или да ви се догади.

Коментирай