Бременност

Как да увеличим плодовитостта си чрез китайската медицина?

Акупунктурата, йогата и медитацията редуцират стреса и прочистват енергията Чи

07.01.2014г. / 14 20ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Когато една жена иска да забременее, освен физическите показатели, които спомагат това да се случи, особено важни са и психическата нагласа, силата на духа, които спомагат за подобряване шансовете за зачеване. Китайската медицина от векове се занимава с техники за укрепване духовния мир на човека и подобряване на житейския му път чрез медитация.

Китайската медицина има своите техники и при трудности в зачеването. Ако се опитвате да забременеете, съществуват няколко техники от древната култура на китайците, които може да са ви от полза.

Чрез акупунктура можете да увеличите притока на кръв към репродуктивните органи. При по-богато кръвоснабдяване се получава добра релаксация и подготовка за желания момент. Китайските масажи, антистресовите йога сеанси също са много подходящи.

Хормоналният дисбаланс е предпоставка за затруднения при зачеване.

Когато репродуктивните хормони не са в нормите, могат да възникнат редица особени състояния. Стресът също пречи на овулацията. Здравословната диета и редовните упражнения помагат за редуцирането му. Практикуването на йога е широко застъпено в китайската медицина. Тя помага за премахването на стреса, релаксира организма и спомага за нормализирането на хормоналните нива.

Според китайската медицина емоционалното здраве е от изключително значение. За плодовитостта имат значение и черният и белият дроб, казват специалистите по китайската култура.

Черният дроб е свързан с яростта, чувството на неудовлетвореност, стреса и силните желания. Затова при безплодие често поставят диагноза чернодробен застой. Белият дроб се свързва с тъгата, скръбта, но и умението да продължаваме напред. Отново йогата, медитацията и акупунктурата са средствата, с които да изчистите своята Чи енергия.

Свързани статии

 

Китайците вярват, че „запушването“ на тялото предизвиква трудности при зачеване и не само – кисти, фиброзни изменения и др. За да заченете по-лесно, изключете „влажната“ храна – мляко, сирене, кисело мляко, масло, сладолед, мазна храна, алкохол. Според китайците тези храни пречат на овулацията. Според европейската култура, обаче, не е съвсем така.

В нашата култура е залегнало разбирането, че бременността настъпва в здраво тяло, поддържано с подходящи упражнения и хранителен режим. Мускулната маса трябва да е добре стимулирана, за да спомага за редуцирането на мастната тъкан. В китайската медицина не е така. Те смятат, че всичко трябва да е в умерени количества. Идеята за плодовитостта изключва излишното изхабяване на ценна енергия с изтощителни упражнения, защото тази енергия ще ви трябва за създаването и отглеждането на новия живот.

В крайна сметка, балансът и освобождаването от стреса са ключовите фактори, които явно са общовалидни в целия свят с всичките му култури и различия. Едно е сигурно – ако успеете да съхраните здравия си дух в здраво тяло, сдобиването с рожба ще се случи далеч по-лесно, отколкото сте предполагали. Не забравяйте и

здравословния хранителен режим!

 

Коментирай