Бременност

Полезни билки за бременни

При настинка пийте чай от ехинацея

21.03.2014г. / 14 54ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Има много храни и напитки, които по ред причини трябва да се избягват от бременните жени. Но има полезни билки, които могат не само да ви тонизират, но и да намалят много от неразположенията по време на бременност (преди да пристъпите към тяхното използване, консултирайте се с лекар).

Джинджифил за облекчаване на сутрешното гадене

Ароматната подправка е чудесен естествен лек за облекчаване на сутрешното гадене. Не пропускайте да добавяте от него към сутрешното смути или чаша чай. Може да си направите и напитка от настърган джинджифил с лимонов сок и малко мед. Това не само ще намали позивите за повръщане, но и ще ви освежи.

Листа от коприва

Листата от коприва са богати на витамини A, C и K, минерали, желязо и калий. Те също така съдържат и важната фолиева киселина. Консумирането на чай от листа на коприва ще укрепи здравето на бъбреците и надбъбречните жлези и ще предотврати задържането на излишни течности. Чаят от коприва помага и при разширени вени и хемороиди.

Листа от малина

Листата от малина са богати на витамини, желязо и калций. Приемани под формата на чай, те не само ще ви тонизират, но и ще подготвят матката за износването на бебето и за раждането. В началото на бременността ограничете приема на чай от листа от малина на 2 чаши на ден. Листата от малина може да приготвяте заедно с шипка, мента, лайка.

Ехинацея при настинки

Редица проучвания сочат, че ехинацеята няма никакви негативни последствия за бременната жена. При настинки винаги си правете чай от нея. Билката има противовъзпалително действие, повишава имунитета, пречиства кръвта и лимфната система.

Свързани статии

Лайка за спокоен сън

С напредването на бременността е възможно сънят ви да става по-разкъсан и неспокоен. Винаги преди сън си правете чаша чай от лайка с малко мед. Лайката помага да облекчите мускулите в тялото и има успокояващ ефект върху нервната система.

Червена боровинка като превенция срещу инфекции на пикочните пътища

Антибактериалните свойства на боровинките могат да помогнат за предотвратяване на инфекции на уринарния тракт, на пикочния мехур и уретрата . Това ги прави идеални за приготвянето на чай, който може да консумирате всекидневно.

Чай от корени на глухарче

Те спомагат за стимулиране на секрецията на храносмилателните сокове и жлъчката. Детоксикират черния дроб и са добър източник на калций и желязо.

Снимка: sxc.hu

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати