Бременност

Смущаващи симптоми при бременност

От които много бременни жени се срамуват

26.03.2014г. / 14 01ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Бременността е изпитание за всяка жена. Промените в тялото и симптомите, особено по-тежките, могат да ви накарат да се чувствате неособено добре, да не говорим, че могат да ви накарат и да се изчервите!

Някои симптоми по време на бременност са меко казано засрамващи за жените. С бързо променящото се тяло и заради пригодяването му към бременността много жени изпитват на гърба си редица смущаващи и неудобни ситуации. Ето кои са най-засрамващите съпътстващи бременността прояви на тялото.

Пръцкане

Почти всяка жена получава повишено отделяне на газове по време на бременността. Червата биват силно притискани от плода, освен това бременността носи със себе си хормонална вълна, която забавя стомашно-чревния тракт, което е предпоставка за появата на газове.

Въпреки, че трудно можете да предотвратите този неприятен проблем, можете да се постараете да избягвате храните, които поначало спомагат за образуване на газове. Променете диетата си и правете упражнения! Те помагат на червата да се раздвижат и да обработят храната по-бързо. Така ще засилите и метаболизма си.

Млечните продукти по време на бременност са едни от най-непрепоръчителните по отношение на образуването на газове. Опитайте с други техни еквиваленти, богати на лактоза и калций.

Неволно изпускане (инконтиненция)

Може би сте чували за бременни жени, които при кихане или силен смях изпразват пикочния си мехур или се изпускат съвсем малко. Да, този неприятен проблем може да се появи при всяка бременна.

Много лекари препоръчват да се носят стягащи чорапогащи и бельо. Но през последните месеци от бременността това носи своите неудобства. Честото ходене до тоалетна може да ви спести срамните ситуации.

Окосмяване по лицето

По време на бременността хормоните са отговорни за много неприятни състояния. Едно от най-срамните и поразяващи самочувствието е лицевото окосмяване. По-лошото е, че може да се появи окосмяване и по гърдите, корема и видимите части от деколтето. И така вълнението от раждането скоро се превръща в ужас. Но добрата новина е, че обикновено след раждането тези симптоми отшумяват.

Свързани статии

Миризми

Някои жени развиват чувствителност към миризмите, което донякъде може да бъде неприятен проблем, тъй като това предизвиква дискомфорт. Силната непоносимост към остри и неприятни миризми може да доведе дори до главоболие.

Малък процент от бременните жени развиват непоносимост и чувство на неудобство от собствената си миризма. Не забравяйте, че миризмите може действително да са предизвикани от инфекция, като например вагиналната гъбична инфекция, на която трябва да се обърне специално внимание.

Хемороиди

Хемороидите са доста често срещан проблем по време на бременността. Това се дължи на забавената работа на червата, следствие от което е запекът. Ако хемороидите се разрастват е необходимо да вземете медикаментозни мерки.

Акне

Възпаленията по кожата и неприятните пъпки по време на бременността, отново предизвикани от хормоналните изменения, са причина за неудобство у много жени. Лекарите съветват да туширате външно проблемната кожа с продукти, съдържащи салицилова киселина, азелаинова киселина и бензоил пероксид. Това са съединения, които са безопасни в малки количества, а са и ефективни в борбата с акнето.

Коментирай