Бременност

Странни суеверия, свързани с бременността

Ако по време на бременност консумирате повече мляко, бебето ще има светла кожа

26.04.2014г. / 11 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Много от жените, след като забременеят, първото нещо, което правят е, да завържат червен конец на ръката си за късмет и предпазване от зли очи. Има много суеверия свързани с бременността. Според някои от тях, първото нещо, което трябва да се закупи за бебето е шапчица, за да бъде раждането леко. Вижте още няколко странни суеверия от различните краища на света.

Уганда

Ако за вас пълнолунието е нещо красиво и романтично, то за хората от Уганда носи лоша поличба, ако жената е бременна и види пълната луна. Местните вярват, че ако бременната зърне луната, бебето й ще се роди със заешка уста, известно още като цепнато небце.

Турция

Това суеверие е често срещано и у нас. В Турция се смята, че ако бременна жена открадне нещо, бебето ще се роди с белег във формата на това, което си е откраднала, например черешка, късче хляб и т. н. Също така се смята, че бременната не трябва да се вглежда твърде дълго в животни, болни или грозни хора, тъй като детето й може да има част от техните черти. Вместо това, тя трябва да бъде заобиколена от красота.

Според някои вярвания, цветът на най-често консумираните храни и напитки може да повлияе на цвета на кожата на бебето. Така например, ако бременната приема храни и напитки със светъл цвят като млякото, бебето ще има светла кожа. Ако консумира често кафе, чай, соев сос – бебето ще бъде с тъмна кожа.

Древните племена, които все още населяват територията на Америка смятат, че това, което бременната жена консумира се отразява по някакъв начин на бебето й. За зърната се смята че причиняват родилни белези, а за сьомгата, че може да направи слаби глезените на детето.

Хавай

Хавай е магнетично място известно със своята красота, гостоприемни хора и разбира се хавайските венци наречени Lei. Много хавайци вярват, че ако бременната носи такъв венец, бебето и може да се задуши от пъпната си връв.

Евреите вярват, че не е добре бременната жена да ходи на гробища и погребения. Според тях на това място бродят душите на починали хора и те биха могли да бъдат опасни за бременната.

Вероятно сте чували, че не само датата, но и денят, в който сте родени има значение според народните поверия. Казват, че в понеделник са родени хората, които са красиви не само в душата си, но имат и добро и благо изражение на лицето си. Родените във вторник ще имат благодат.

Сряда не е денят изпълнен с късмет. Родените в четвъртък ще пътуват на далеч. Родените в петък са любящи и щедри. А децата родени в събота ще бъдат весели, добри, но и ще трябва да работят усилено. За родените в неделя казват, че са докоснати от Бога.

В Нигерия бъдещите майки избягват конфликтни ситуации и чужди скандали, за да може бебето им да бъде добър и миролюбив човек.

Свързани статии

Вероятно всеки е чувал, че минаването под стълба не е на хубаво. Според поляците, бременните жени също не бива да минават под стълба, защото бебето ще се роди малко или няма да порасне високо.

Ямайка

Когато се роди бебе в семейството, родителите пазят пъпната връв и трябва да я поставят между страници на книга или при пътуване в друга страна да оставят там пъпчето. Но в Ямайка има поверие, според което пъпната връв трябва да бъде заровена в земята и на същото място да се засади дърво. Това дърво наричат дърво на бебето. Смята се, че то ще донесе много късмет на семейството.

Америка

Според американците, ако бременната жена „погрознее“, има уморен вид и се появят пъпчици по кожата й, значи ще има момиченце. Друго поверие гласи, че ако брачната халка се върже на конец и се постави да виси над корема, в зависимост от това накъде се залюлее, ще се роди момче или момиче. Ако пръстенът се завърти в кръг ще е момиче, а по диагонал – момче.

Снимка: thinkstockphotos.com

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
Vesi ( преди 9 години )
суеверието с открадното от бременната е доста вярно :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар