Бременност

Неподозирани факти за бременността!

Дори и татковците могат да изпитат симптоми на бременност!

08.05.2014г. / 13 42ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Повечето жени смятат, че най-добрият подарък, който могат да получат в живота си, е да станат майки! Дарът на живота е и центърът на човешката вселена. Когато малката рожба се появи, тя става смисълът на тази малка вселена.

Раждането, износването и отглеждането на едно дете изпълва живота със скъпи спомени, но е и истинско изпитание. Във всеки случай, колкото и трудно да е изпитанието, то ще ви донесе безкрайно много радост.

Освен с изпитанията и красотата на майчинството и бременността, ще ви запознаем и с някои интересни факти около бебетата от корема на майката до раждането, а и след това!

1. Бебешките крачета по корема на майката


В някои случаи, когато жената е бременна в последните седмици и дни от бременността, могат да се видят ясно крачетата на бебето, опрени от вътрешната страна на корема! Тази изумителна гледка е в състояние да разтопи сърцето на всеки, който има възможността да я зърне!

2. При пушене се зачева с момиче

Някои проучвания констатират, че двойки, които пушели около момента на зачеването, имат по-висок шанс да заченат с момиче. Тези проучвания, разбира се, не са съвсем доказани, а и не ви съветваме да избирате пола на бебето си по този вреден начин!

3. Мъжките рожби могат да получат ерекция още в утробата на майката

Добре известен факт е, че бебетата получават ерекция дори в най-ранна възраст и дори изпитват удоволствие от играта с малкия си атрибут, но знаехте ли, че това е възможно и вътре в корема на мама? Да, възможно е! Предполагаме, че бъдещите мъжки майки не биха искали да мислят за този малко смущаващ факт, но все пак решихме да го споделим.

Свързани статии

4. Бременност в продължение на година

Това е рядък феномен, но не е изключен. За нормална бременност се счита онази, продължила 9 месеца, но най-странният случай, регистриран в областта на акушерството е бременност, протекла в продължение на 375 дни! Истински рекорд! А бебето е родено живо и здраво! Този рядък феномен се дължал на факта, че по необясними причини бебето се развивало прекалено бавно в утробата на майката. Но в крайна сметка се родило напълно развито! Случаят е регистриран през 1945 година.

5. Продължителност на раждането

Когато дойде време за раждане, подгответе се за болки в продължение средно на 14 часа. Ако сте решили да раждате нормално, може да трае дори по-дълго. Индивидуално е, разбира се.

6. Контракции след раждането

След раждането могат да се наблюдават контракции в продължение на няколко часа. Това е така, защото тялото се успокоява и мускулите релаксират след тежкия труд, на който са били подложени. Спазмите, причинени от усилията, затихват и резките съкращения на мускулатурата намаляват до пълното им изчезване.

7. Синдромът „бременният татко“


Мнозина казват, че само майките изпитват безусловна любов към децата си, защото са изстрадали цялото им износване, очакване и са се привързали емоционално веднага след раждането. Това, обаче, се наблюдава и при някои татковци, които изпитват абсолютно същите симптоми на бременността като половинките си. Дори телесната им маса се повишава и имат сутрешно гадене! Не е ли удивително! Пълно съпричастие към мъките на майката, след което поне биха разбрали трудността на това да износиш и родиш живот. Е, почти!

Коментирай