Бременност

Най-добрите напитки за бременни

Богатите на фолиева киселина

07.07.2014г. / 13 31ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

За да потушите гаденето и да повишите обмена на течности в тялото по време на бременността, трябва да приемате достатъчно количество течности. Важно е тялото да е добре хидратирано, за да се извеждат токсините от организма.

Бременните жени непрекъснато чуват, че трябва да спрат кафето, бирата, да избягват месото на обяд и дори рибата! Истината е, че някои напитки могат директно да повлияят негативно здравето на вашето растящо бебе, докато други могат да го подобрят.

Чай от джинджифил

Според ръководството на Harvard Medical School Family Health, джинджифилът е изключително полезен в борбата със сутрешното гадене и киселините в стомаха. Той отдавна се използва в източната медицина и това не е случайно.

Проведено е изследване, в което са участвали 70 жени, които са имали гадене по време на бременността. По-голямата част от тях, които са добавили джинджифилов чай в менюто си, са се справили по-добре с този проблем.

Портокалов сок

Чували сте, че желязото в организма намалява по време на бременността. Това е често срещан проблем при здрави бременни жени. Някои храни и напитки могат да увеличат усвояемостта на желязото. Такава напитка е пресният портокалов сок.

От друга страна черният чай и кафето намаляват абсорбцията на желязо.

Смутита, богати на фолати

Фолиевата киселина е от първостепенно значение за доброто протичане на бременността и здравословното израстване на плода. Тя е водноразтворим витамин от група В, който помага на нервната система на бебето да се развива.

Вместо да взимате фолиева киселина като добавка, пийте напитки, които я съдържат. Това е лесен начин да се сдобиете с така необходимата съставка.

Свързани статии

Чай от мента

В традиционната медицина ментовият чай отдавна е заел своите челни позиции в класацията за здравословни напитки. Той има антимикробни и антивирусни свойства, силен антиоксидант е и дори е мощно противотуморно средство. Освен това намалява алергични симптоми, ако се появят такива.

Вода с лимон

Тази проста напитка дава свежест и е ефективна срещу гаденето. Лимоните са богати на антиоксиданти и витамин С, а пък водата е най-добрият избор за правилно хидратиране.

Кокосова вода

Кокосовата вода е още един прекрасен начин да сте добре хидратирани, особено през лятото. В тази вода се съдържат всички необходими захари, без те да покачват гликемичния индекс.

Чай от малинови листа

Малините са чудесен, вкусен и полезен малък плод. Листата на малините имат свойството да тонизират стената на матката, което помага за по-плавно и безпроблемно раждане. Тази напитка има релаксиращ ефект върху гладката мускулатура и успокоява спазмите.

Коментирай