Бременност

Момче или момиче?

Няколко народни вярвания за определяне пола на бебето

06.11.2014г. / 13 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Момче или момиче? Всяка бъдеща майка, нейният партньор и близки се вълнуват от пола на очакваното бебе. Има няколко народни вярвания, за които се смята, че могат да подскажат какво бебе ще ви се роди. Ето някои от тях.

При всяка бременна се образува линеа нигра. Това е една тъмна линия на коремчето, която обикновено започва малко под гърдите и се спуска до срамната област. Известно е, че хормоналните промени предизвикват нейната поява.

Ако вашата линия започва от пъпчето и се спуска към срамната област, значи очаквате момиче. Когато линията минава през целия корем – бебето е момче.

Кожата на бременната също може да подскаже за пола на очакваното бебе. Когато тя е мека и гладка бебето ще е момиче. Сухата и вяла кожа подсказва за момче.

Ареолите също могат да променят своя цвят по време на бременността. Ако са тъмни, значи сте бременна с момче. Ако няма значителна промяна в цвета им, значи е момиче.

Косата също е показател за пола на бебето или поне според народните вярвания. С гъста и лъскава коса могат да се похвалят бременните, които очакват момче. Вялата и тънка коса подсказва за момиче.

Всяка бременна качва различно килограми. Някои наддават около 15 килограма за цялата бременност, други повече или по-малко. Но за определяне пола на бебето има значение как се трупат килограмите. Ако вие сте по-закръглена в областта на дупето и бедрата, означава, че чакате момиченце.

Няма бременност без сутрешно гадене или ако има е рядкост. Ако сутрешното гадене е всекидневно през първите седмици и продължава и през деня, това подсказва за момиченце. Бременните с момиче повръщат повече от бременните с момче.

Според народните вярвания жените, които носят в себе си бебе от женски пол „погрозняват“, защото момичето взима тяхната хубост. И обратно – бременните с момче, сякаш сияят от красота.

Свързани статии

Ако усещате краката си по-студени, отколкото преди да забременеете, това е знак, че очаквате момче. Ако няма промяна, значи ще имате момиче.

Нерядко бременните с момичета имат пъпчици по кожата или дори акне. Ако кожата ви е чиста и нямате появили се пъпки, ще ставате майка на момче.

Бременните обичат да похапват определени храни. Ако предпочитате крайчето и коричките на хляба, означава, че очаквате момче. В случай, че предпочитате средата на хляба, това подсказва за момиче.

Снимка: Freeimages

Коментирай
Свободно време