Бременност

Ето защо последният триместър е толкова ужасен!

Появяват се допълнителни болки

26.11.2014г. / 13 15ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Бременността е труден период. Той може да протече лесно и неусетно, но в повечето случаи е доста трудно поносим за бъдещите майки. Последният рунд от бременността може да е особено тежък. Вижте защо третият триместър може да вгорчи живота ви! Просто така, за да сте подготвени.

Все още имате сутрешно гадене

Обикновено сутрешното гадене отшумява в края на първия триместър. Но някои „късметлийки“ го имат до края на бременността си. В последния триместър е особено мъчително, защото много неща стават по-трудни с нарастването на корема.

Не изглеждате бременна

В последния период от бременността повечето жени изглеждат по-скоро кръгли и огромни, отколкото просто бременни. Това е наистина ужасно, защото гледайки се в огледалото имате чувството, че виждате голям кит, а не бременна жена. И това ви ужасява.

Имате проблеми с газовете

Газовете могат да се окажат доста голям проблем. Той може да започне още през втория триместър и да продължи до края на бременността, като в последните месеци положението може да се усложни допълнително.

Ще има ситуации, в които няма да можете да сдържите срама. В тези моменти се молете близките ви да проявят разбиране към напредналото ви състояние.

Свързани статии

Появяват се допълнителни болки

С нарастването на корема се появяват нови болки, които не сте усещали досега. Например, болката в околоматочните сухожилия. Тя се появява, защото матката започва да нараства изключително активно през последните месеци.

Освен това и родилните болки могат да започнат да се появяват постепенно през последните месеци. Ако не сте подготвени за силата им това може да ви окаже доста негативно влияние, докато моментът настъпи.

Стряскащи изследвания

В последния триместър могат да се наложат доста неприятни изследвания – някои психически стряскащи, а други – физически болезнени. Ако скрининговите тестове са положителни се предприемат съответните стъпки за предотвратяване на усложнения по време на раждането или след това.

Майките трябва да са подготвени за тези стресови ситуации.

Това е най-дългият триместър

Много майки пропускат част от първия и изобщо не разбират, че са бременни. Много жени нямат никакви проблеми и усложнения и през втория триместър. Всичко протича добре.

Но последното тримесечие се усеща всячески, дори при гладко протичане – най-малкото тежестта от носенето на плода е доста по-напрягаща за една крехка жена.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
аз ( преди 9 години )
не знам дали е редно да пишете такива работи - бременна съм, сутринта си правих тест, сега ми идва да махна бебето от вас
отговор Сигнализирай за неуместен коментар