Бременност

Какво може да се облекчи с акупунктура през бременността?

Опасен ли е този метод?

05.01.2015г. / 16 55ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Бременността е период, в който могат да се появят всякакви болки и неразположения Хемороиди, сутрешно гадене, запек и болки в гърба са само част от нещата, които могат да ви сполетят. За много жени тези болки и неразположения се оказват изключително непоносими.

Защо да се мъчите и вие, ако сте в подобно състояние? Акупунктурата може да се окаже много полезна!

Според китайската народна медицина, акупунктурата помага в много случаи. Неразположенията и болежките по време на бременността са едни от тях.

Акупунктурата може да облекчи различни физически, психически и емоционални състояния. Тя се описва като техника за балансиране на потока енергия или жизнената сила. Смята се, че това става чрез определени пътеки в тялото, тоест точки.

Чрез въвеждане на миниатюрни игли в тези точки, пътищата на енергията се прочистват и балансират, като енергийният поток се възстановява.

По този начин болките и неразположенията изчезват.

Свързани статии

Специалистите по акупунктура смятат, че този начин на облекчаване е съвсем безопасен по време на бременността и бъдещите майки няма от какво да се притесняват. При прилагането на метода не се изпитва никаква болка и няма рискове за майката и плода.

Практиката се използва в продължение на векове и е ефикасна дори в борбата срещу спонтанен аборт, кървене, преждевременни контракции, сутрешно гадене, ишиас, киселинен рефлукс, запек и хемороиди.

Лечението на всеки пациент по този метод се определя индивидуално според наличието и тежестта на симптомите.

Въпреки че този метод е напълно безопасен, бременните жени в по-напреднала бременност трябва да вземат специални мерки по отношение позата на лежане по време на процедурата.

След първия триместър позата, в която лежи бъдещата майка е от решаващо значение, за да не се получи притискане на плода по време на процедурата. Ако се налага да лежите по гръб, то задължително трябва да е в леко повдигнато положение на кушетката или направо в почти седнало положение, ако сте в последния триместър.

Коментирай
Свободно време