Бременност

Ароматни масла, които помагат при безсъние

Намалете стреса и спете спокойно

21.01.2015г. / 14 38ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Имате ли проблеми със съня? Безсънието е често срещано неразположение по време на бременността, но когато няма наличие на бременност може да се дължи на редица фактори като стрес, напрежение и други.

Пълноценният сън помага на тялото ни да се възстанови, а това е важно, за да се чувстваме добре и да бъдем продуктивни. Споделяме няколко ароматни етерични масла, които доказано помагат при безсъние.

Масло от лавандула

Маслото от лавандула помага на тялото да балансира, намалявайки тревожността, главоболието, сърдечни нарушения, нервното напрежение. Сладкият и цветен аромат ще ви помогне да се отпуснете и да имате хубав и пълноценен сън.

Добавяйте от него към ароматната лампа, топлата вана или преди сън нанесете с леки масажни движения няколко капки върху китките, отзад на врата и гръбнака. Може да го комбинирате заедно с иланг-иланг и масло от ванилия.

Масло от римска лайка

Маслото от римска лайка се използва от древни времена за прочистване, при проблеми със съня, при хормонален дисбаланс. То има терапевтични свойства, което го прави идеален натурален лек при безсъние.

Може да добавяте от него към ароматните лампи, ваната за релакс или с няколко капки да масажирате слепоочията, ръцете, краката и гърба. Римската лайка има успокояващ ефекти не само при възрастни, но и при деца.

Масло от портокал

Етеричното масло от портокал освен, че повишава вашата енергия през деня и ви помага да се чувствате по-бодри, вечер може да бъде вашият естествен лек, който да помогне при безсъние. Него също може да добавяте в комбинация към ароматна лампа, топла вана или към лосиона за тяло.

Свързани статии

Масло от жасмин

Маслото от жасмин е мощен релаксант, който може да помогне за подобряване на съня. Доказано е, че когато в спалнята си оставим за няколко часа неговия аромат, спим много по-спокойно и пълноценно, а на сутринта сме свежи и отпочинали.

Масло от риган

Етеричното масло от риган има прекрасно успокояващо действие върху нервната система и помага за понижаване на кръвното налягане, като същевременно облекчава нервното напрежение и стреса. Добавете няколко капки към ароматната лампа или топлата вана. По желание може да го комбинирате и с други етерични масла.

Снимка: Thinkstock

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати