Бременност

5 точки, които да обмислите, преди да забременеете

Планираният избор да станеш родител изисква някои предварителни подготовки

24.02.2015г. / 12 44ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако сте решени да ставате родители, има някои неща, които трябва да обмислите, преди да направите голямата крачка.

Планираният избор да станеш родител изисква някои предварителни подготовки, които ще са от полза не само за вашето здраве, но и за това на бъдещото ви дете. Освен това, ако изпълните препоръките, зачеването ще стане доста по-бързо от очакваното.

Финансова проверка

Така и така, забременяването няма да е неочаквано. При такива обстоятелства е добре да осмислите финансовото си положение. Щом сте решили, че сте готови за дете, помислете добре имате ли паричната възможност да му осигурите всичко, от което се нуждае.

Вярно е, че в много случаи хората не се чувстват достатъчно финансово стабилни. Казват, че ако чакаме твърде дълго, подходящият момент може и да не дойде. Но все пак, впускането в необмислени приключения, касаещи човешки живот, не е добра идея.

Обърнете внимание на здравето си

Ако до момента не ви се е налагало да си правите пълни изследвания, сега е времето да го направите. Поговорете с личния си лекар. Той ще ви насочи какви изследвания е добре да си направите задължително, за да сте наясно с нивото на личното си здраве, както и това на партньора ви.

Здравословно тегло

Помислете и за теглото си. То също влиза в графа „здраве“. Постарайте се да поддържате здравословен режим на хранене, подкрепен от редовна физическа активност.

Свързани статии

Витамини

В много случаи се налага допълнително подхранване с витамини и добавки. Фолиевата киселина е важна, както и витамините за бременни.

Премахнете стреса

Жестокият стрес, на който сме подложени всеки ден влияе силно негативно на репродуктивните способности. Неслучайно много млади двойки изпитват проблеми със зачеването.

Бременността е достатъчно стресираща, така че се опитайте да не мислите за това какво предстои. Освободете се от допълнителните стресови компоненти в ежедневието си доколкото е възможно. Ограничете контактите си до минимум. Обкръжете се с позитивни близки хора, които ще са ви от полза.

Честите дремки също са добро решение за релакс. Спортът пък е начин да изразходвате негативната енергия, която задръства тялото ви. Приятните занимания могат да ви помогнат в зачеването много повече, отколкото си мислите.

Коментирай