Бременност

Природно лечение за симптомите на бременността

Какво помага при гадене, главоболие, хемороиди и срещу стрии?

09.03.2015г. / 12 38ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Очакването на бебето е радостен момент в живота на едно семейство. Но сутрешното гадене, умората, хемороидите, киселините в стомаха, които съпътстват бременността, могат да превърнат хубавите мигове в истински ад.

По време на бременността приемът на медикаменти е сведен до минимум, за да не се подлага на риск здравето на бебето. Затова майките са много ограничени откъм облекчаващи лекарства, което допълнително усложнява преодоляването на симптомите на бременността.

Затова се обърнете към природата. Тя ще ви помогне да се почувствате по-добре. Ето как!

Умора

Правилното хидратиране е ключът към преодоляването на умората и липсата на енергия. Не допускайте нивата на течности в тялото ви да намалеят. Това е опасно не само за вас, но най-вече и за бебето.

Препоръчително е да пиете повече вода и да се разхождате продължително време.

Хемороиди

Хемороидите могат да бъдат доста болезнени. Най-добрият начин да се справите с тях е да включите повече фибри в диетата си. Отново добрата хидратация на организма важи с пълна сила.

Консумирайте плодове, зеленчуци и зърнени храни. Наблегнете на лененото семе, боба, семената от чиа и пълнозърнестите храни.

Сутрешно гадене

Повечето жени изпитват този неприятен момент от бременността. За да избегнете или за да преодолеете сутрешното гадене, наблегнете на приема на витамин В6 и джинджифил за облекчаване на симптомите.

Основната активна съставка на джинджифила – джинджерол, има доказана ефективност при гадене и стомашни неразположения. Джинджеролът има противовъзпалителни свойства, които неутрализират стомашните киселини.

Киселини в стомаха

Киселините в стомаха могат да се избегнат като се консумират малки порции, бедни на мазнини. Не злоупотребявайте с шоколада, пикантните, мазните и цитрусовите храни, които могат да предизвикат стомашни киселини.

Поддържайте главата си малко по-нависоко, когато спите. Това също оказва положително влияние при вече налични киселини.

Свързани статии

Главоболие

Най-добрият начин да контролирате главоболието по време на бременността е да следите нивата на кръвната захар. Захарта скача при преяждане и консумация на вредни храни, затова намалете порциите и яжте по няколко пъти на ден.

Така се възпрепятства рязкото скачане на стойностите на кръвната захар. Пийте повече вода и масажирайте леко задната част на врата.

Стрии

Най-ефективният метод за борба със стриите е зехтинът. Мажете потенциално засяганите зони около корема, бедрата, дупето и гърдите със зехтин екстра върджин. Той прониква в дълбочина в кожата и хидратира.

Какаовото масло има подобен ефект.

Коментирай