Бременност

Няколко съвета, които една дула би ви дала

Как да направим раждането по-лесно?

28.04.2015г. / 14 40ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Когато в бременното тяло на майката расте мъничък живот всяка жена се пита как ли ще протече големият ден? Болката ни плаши без да знаем колко голяма ще бъде тя. В главата на бъдещата майка се зараждат хиляди въпроси – „Дали ще се справя?“, „Какво да направя, за да намаля болката?“, „Как да се подготвя?“.

Истината е, че около бременността и раждането има много болка, страдание и неразположение, но има и някои неща, които правят всичко по-лесно за понасяне. Кои са съветите, които една дула би ви дала, за да облекчите страданието по време на раждането?

Образовайте се

Има много неща, които могат да изплашат бременната жена. Страхът от непознатото е най-голям. Притеснението, че тялото ни ще изпита огромни мъки ни кара да освобождаваме големи количества хормони на стреса, а това дори може да направи раждането още по-болезнено.

За да освободите ума си от натрапчивите мисли, разберете всичко за процеса на раждането преди то да е настъпило. Информацията помага за разбиране и овладяване на естественото раждане.

Силата на йогата

В практиката йогата за бременни многократно е доказвала позитивите си. Тя дава възможност за подобряване на дишането, което е от първостепенно значение за процеса на раждането.

Чрез правилно дишане ние сме в състояние да отпуснем мускулатурата си и да улесним излизането на бебето. Дишането позволява на мозъка да изпрати успокояващи сигнали към всички нервни окончания в тялото.

Практикуването на йога освен това подобрява стойката, отпуска гръбнака, раменете и бедрата, което освобождава напрежението в голяма степен.

Медитация

Всяка дула би ви посъветвала да отделяте време за медитация. Така тялото и умът ви ще се слеят и ще си дадете възможност за облекчаване на дискомфорта. Колкото по-надълбоко отидете в тази практика, толкова по-добре ще се чувствате по време на раждането.

Свързани статии

Редовни упражнения

Последователността в упражненията е много важна. Ако имате добра физическа подготовка, тялото ви ще понесе много по-добре изпитанието, на което раждането ще го подложи. Когато мускулатурата е тренирана, особено тази в тазовото дъно, раждането доказано преминава по-леко. Освен това възстановяването е по-бързо.

Обуздайте психичните си сили

Повярвайте в това колко лесно може да премине процесът на раждането. Представете си, че всяка контракция е вълна, която ви облива с топлота. Визуализирайте в съзнанието си как тази вълна ще ви донесе най-чаканото в живота.

На пръв поглед звучи трудно и невъзможно, но съзнанието е способно на чудеса, включително да убеди тялото, че носи в себе си живот без това да е така. Значи няма невъзможни неща.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ъъъъ ( преди 8 години )
какво е "дула"?От редакцията:http://***.az-jenata.bg/a/1-bremennost/21388-roliata-na-dulata-po-vreme-na-razhdaneto/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време