Бременност

10 неща, които жените си мислят, докато раждат

Минават ли ви тези мисли през главата?

19.06.2015г. / 13 15ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Раждането е... интересно преживяване! То е едновременно вълнуващо, защото сте на път да станете майка и ужасяващо, защото все още нямате представа през какво реално ще преминете.

За съжаление, няма генерален съвет за справяне, който някой може да ви даде. Когато раждането започне, през главата на майката преминават стотици мисли. Някои от тях са наистина забавни и абсурдни! Да се позабавляваме!

1. „Водите ми изтекоха ли току-що?“


В момента, в който усетите, че нещо съмнително се случва, сядате на компютъра и трескаво започвате да търсите симптомите на спукани околоплодни води в интернет.

2. „Не може ли да го оставим за другата седмица?“


Моментът за раждане никога няма да е напълно подходящ. Винаги ще имате задачи и ангажименти, които бихте искали да свършите преди да се отдадете за дълго на своето отроче.

И понеже винаги има такъв момент, през главата ви се стрелка точно тази мисъл: „Не можа ли да почакаш малко?! Само мъничко!“

3. „Забравих ли да се обръсна?“


Предвид големината и тежестта на корема, много родилки не се бръснат. Но отивайки на лекар ви се струва някак неприлично да се появите така пред лекарския екип.

Не се притеснявайте – те са виждали всичко!

4. „Моля ви, не ми позволявайте да се наакам!“


Много жени се страхуват от този срам, предизвикан от силните напъни. Не се плашете, мами, затова е клизмата.

5. „Отпусни се, отпусни се!“


Когато моментът наближи, контракциите стават все по-чести и силни. Е, все пак от едната до другата контракция има поне 4-5 минути, в които през главата ви минават хиляди мисли, а толкова ви се иска да се отпуснете и всичко да мине.

6. „Ха, беше много по-лесно, отколкото си мислех!“

Свързани статии

На някои щастливки им минава и това през главата. Докато мъжът ви подскача около леглото, за да ви разсмива и разсейва от контракциите, те някак минават по-бързо и леко. През ума ви минава мисълта: „Явно другите преувеличават...“

Ако е така – блазе ви!

7. „Вагината ми официално се превърна в туристическа атракция!“


По време на наближаващо раждане ще бъдете заобиколени от екип, който при всяко минаване покрай вас ще поглежда какво се случва и как вървят нещата. Не се учудвайте ако доведат и студенти!

8. „Защо, по дяволите, не измислят по-лесен начин за това?!“


Мислите си – как може лекарите да допускат толкова мъчения в 21-ви век!? Та не трябваше ли вече да раждаме с лазери или нещо такова?

9. „... И ако още веднъж те чуя да кажеш, че си добре...“


В момента, в който вас ви боли, мъчите се с контракциите и чакате върховния момент, телевизорът е пуснат, някой говори около вас, дори се смее, а вас ви боли! Как да не се вбесите!?

10. „Никога повече няма да правя секс!“


Никога, никога, никога... просто никога!

Фотоматериал: Giphy; Tumblr

Коментирай