Бременност

Сутрешното гадене е преодолимо! Как?

Съвети за натурално лечение на сутрешно гадене

07.09.2015г. / 10 01ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Сутрешното гадене е един от доста неприятните моменти от бременността. При някои жени е особено тежко, при други по-поносимо. И в двата случая има начин да си помогнете по натурален път.

Пийте витамините си по-късно през деня

Ако витамините за бременни, които трябва да взимате сутрин не ви понасят или самото пиене на вода рано през деня ви кара да се чувствате зле, отложете взимането на добавките за малко по-късно.

Така хем ще си набавите нужните витамини, хем няма да провокирате допълнителни позиви за повръщане.

Витамин В6

Според изследователите, взимането на 50 мг витамин В6 дневно намалява позивите за повръщане и усещането за замаяност и отпадналост. Разбира се, трябва да говорите с лекаря ви преди да се решите дали да взимате допълнителен витамин или не.

Джинджифил

Джинджифилът доказано помага срещу гадене и то не само през бременността. Ако острите му вкус и миризма не ви понасят, можете да взимате добавки с джинджифил. Най-добре е да ядете пресен корен от лековитото растение.

Можете дори да го смучете в пристъп на неразположение.


Снимка: iStock

Лимон

Лимонът също дава свежест и премахва симптомите на гадене и повръщане. Смучете парченце лимон, когато усетите, че ви се надига под лъжичката. Той ще ви зареди и с витамин С, освен че ще ви помогне да се почувствате по-добре.

Домашна лимонада с джинджифил

Можете да си направите прекрасна комбинация срещу сутрешно гадене от двата полезни за целта продукта – лимонът и джинджифилът.

Изцедете пресен сок от лимон. Добавете към него ситно настърган джинджифил. Разредете с малко минерална вода. Разбъркайте и прецедете, ако трябва. Оставете лимонадата в хладилника и използвайте при нужда.

Билкови чайове

Билковите чайове също са от полза. Направете си отвара от джинджифил и мента. И тази комбинация е много ефикасна срещу сутрешно гадене.

Акупресура

Акупресурата облекчава симптомите на сутрешно неразположение през бременността. Освен това е ефикасна и в процедурите за красота.

Етерично масло от мента

Винаги дръжте мускалче с етерично масло в чантата си. Бременните жени стават много сензитивни към миризми. Ако от някое ухание ви призлее, веднага поднесете ментовото етерично масло към носа си. Моментално ще се почувствате по-добре.

Коментирай