Бременност

Как да заченете момиче?

Няколко трика, които увеличават шансовете за момиче

22.10.2015г. / 14 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Много жени имат специални предпочитания за това какво дете искат да им се роди. Някои искат момиченца, други – момченца. За трети няма значение.

За онези, които искат да си имат малко сладко момиченце, на което да връзват панделки и да обличат бонбонени рокли имаме няколко съвета.

Какво трябва да направите, за да заченете момиче?

Променете храненето си

Диетата е много важна във всяко едно отношение. Оказва се, че е важна и за зачеването. Смята се, че повишената киселинност в организма допринася за зачеване на момиченце. Добавете малко повече говеждо, пилешко месо, паста, сирене, ориз и ядки към храната си.

Взимайте специални хранителни добавки

Витамините и хранителните добавки са важни, защото внасят баланс в организма. Чрез храната ще направите средата в организма си малко по-киселинна, но трябва да направите същото и с вагиналната флора.

За целта са необходими добавки с повече калций, магнезий, калий, които ще спомогнат за увеличаване шансовете за зачеване с момиче. Но в никакъв случай не забравяйте да обсъдите това с вашия лекар. Консултацията е задължителна.

Правете секс преди овулация

Старо правило за зачеването по принцип е да се прави секс по време на овулация. Но когато е в точно определения момент преди самата овулация, шансовете за момиче нарастват.

Избягвайте оргазмите

Звучи много садистично и нечестно спрямо нуждите и смисъла на секса, но според мнозина оргазмите спомагат за зачеване с момче.

Ако се лишите от това удоволствие, контракциите на матката, които се случват по време на оргазъм, няма да се състоят. По този начин шийката на матката няма да се снижи до вагината, което от своя страна ще попречи на по-бързите Y-хромозоми да вземат преднина.

Пазете се от дълбоко проникване

Дълбокото проникване също е голямо предимство за мъжките хромозоми, тъй като те навлизат в цервикалния канал много по-бързо и лесно. Освен това по този начин те избягват киселата и враждебна среда във вагината, което е допълнителен плюс.

За да избегнете това, просто правете секс в пози, които не предполагат дълбоко проникване.

Коментирай