Бременност

Натурални грижи при стрии

Намаляват видимостта им

28.12.2015г. / 13 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стриите са често срещан проблем по време и след бременността. Разтягането на кожата, загубата на мазнини в областта на корема, гърдите и бедрата и други, са най-честите причини за появата на стрии.

Превенцията срещу неприятните кожни белези трябва да започне още преди бременността, да продължи през деветте месеца и след това до пълното възстановяване. Ако въпреки грижите все пак имате стрии, следващите трикове може да ви бъдат от полза. Запишете си ги!

Белтък

Белтъкът често е използван в домашните грижи за красивата и гладка кожа. Протеините, които се съдържат в него подмладяват и стягат кожата. Нанасяйте върху стриите редовно белтък. С времето тяхната видимост ще намалее.

Рициново масло

Нанесете от маслото върху стриите с леки масажни движения и ги покрийте с прозрачно домакинско фолио. Върху него поставете термофор или бутилка с топла вода. Дръжте я около 20-30 минути. това ще подобри състоянието на кожата и ще намали видимостта на стриите.

Масло от шеа и какаово масло

Две ценни масла, които присъстват в почти всяка козметика за бременни. Те имат способността да овлажняват кожата и да подобряват нейната еластичност. Нанасяйте всеки ден от маслата върху стриите с леки масажни движения.

Свързани статии

Витамин E

Един от най-добрите витамини за кожата е витамин Е. Добавяйте от него всекидневно към лосиона за тяло.

Други масла

Освен маслото от шеа и какаовото масло, може да се доверите на грижата и на бадемово, кокосово, рициново масло, масло от авокадо. В комбинация или нанасяни поотделно, те ще спомогнат за възстановяване еластичността на кожата, ще намалят риска от появата на нови стрии, и ще намалят видимостта на вече появилите се.

Коментирай