Бременност

Хитрини, с които да заченете момче

Какво трябва да направите, за да забременеете с момче?

29.01.2016г. / 09 30ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Зачеването понякога не е лесна работа. Когато искате да забременеете с определен пол бебе, нещата стават още по-трудни!

Какво трябва да направите, за да заченете с момче?

Накарайте мъжа си да носи боксерки

Ако мъжът ви е свикнал да носи прилепнали и стегнати слипове, ще трябва да се откаже от този навик. Стегнатото бельо уврежда спермата, прави сперматозоидите по-лениви и неустойчиви на агресивна среда.

По този начин те не успяват да достигнат до заветната цел – яйцеклетката, за да я оплодят. Освен това стегнатото бельо повишава температурата на скротума, защото го притиска до тялото. Това потиска производството на сперматозоиди и ограничава шансовете за зачеване.

Променете диетата си

За да улесните плуването на сперматозоидите в агресивната среда на вагината ви, яжте повече алкални храни. Вагината е предимно с киселинна среда, а тя убива сперматозоидите.

За да направите средата по-малко агресивна, яжте повече алкални храни като зеленчуци, ядки, леща, бобови храни.

Правете секс пози за дълбоко проникване

Секс позите за дълбоко проникване са един от ключовете за зачеване на момче. При тях се избягва алкалната среда на вагината, защото пенисът навлиза доста по-надълбоко. Колкото по-бързо сперматозоидите достигнат яйцеклетката, толкова по-вероятно е те да образуват мъжка зигота.

Правете секс около овулацията

Правенето на секс в рамките на или скоро преди овулацията ще помогне на сперматозоидите, носещи Y-хромозома да достигнат първи яйцеклетката.

Гледайте да достигнете до оргазъм

Докато за зачеване на момиче оргазмът не се препоръчва, тук е обратното. Оргазмите предизвикват повече секреция на цервикална слуз, което улеснява плуването на сперматозоидите. Освен това оргазмите предизвикват контракции, които изтласкват яйцеклетката в маточните тръби, което допълнително улеснява оплождането, защото скъсява пътя на сперматозоидите.

Свързани статии

Вземете специални витамини и добавки

Маслото от вечерна иглика и омега-3 мастни киселини помагат на Y-хромозомата да се движи по-бързо в цервикалната слуз. Добавките с коензим Q10 също помагат за подпомагане на лигавиците на шийката на матката да станат по-гостоприемни към сперматозоидите.

Насърчавайте мъжа си да пие повече кафе

Според някои изследвания чаша кафе преди секс може да направи сперматозоидите още по-бързи, отколкото са обикновено. Именно затова е важно да насърчавате мъжа ви да пие кафе преди секс, защото най-бързите сперматозоиди могат да ви дарят с мъжка рожба.

Снимки: iStock

Коментирай