Бременност

4 начина да използвате джинджифил при сутрешно гадене

Направете си ароматен чай от джинджифил

05.04.2016г. / 14 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка:istock

Снимка:istock

Сутрешното гадене едно от най-честите неразположения по време на бременност и обикновено се проявява през първия триместър. През бременността тялото ви отделя големи количества от хормона човешки хорионгонадотропин.

Този хормон основно е отговорен за сутрешните неразположения. В допълнение с миризми, хормонални промени, стрес, гаденето може да се прояви и през останалата част от деня. Джинджифилът е един от най-добрите натурални лекове за облекчаване на стомашни неразположения. Вижте как да го използвате, за да облекчите гаденето.

Джинджифил и сол

Един от начините да използвате джинджифил за облекчаване на сутрешното гадене е да нарежете 2-3 колелца от предварително обелен и измит корен от подправката, леко да ги поръсите със сол и да ги смучете като бонбони.

Джинджифилът доказано помага при стомашни болки и неразположения и е предпочитан от много бременни като средство за борба с гаденето. Не забравяйте, че от него може да добавяте и в ароматните билкови чайове.

Сушен джинджифил

Пресният джинджифил има специфичен и интензивен аромат, който не се харесва на всеки. Ако миризмата и вкусът му не ви допадат, може да ползвате сушен. От него в малки количества може да добавяте към чайове, мляко, смутита, супи, сосове. Според някои проучвания, консумацията на сух джинджифил в продължение на четири дни може значително да облекчи сутрешното гадене и повръщане.

Настърган джинджифил и лимон

киселият вкус на чудесните лимони с ценните успокояващи качества на джинджифила могат да бъдат вашето спасение срещу гадене. Настържете съвсем малко количество от подправката и добавете към нея няколко капки лимонов сок.

Сдъвчете добре и преглътнете или го подъвчете за няколко секунди и го изплюйте след това.

Свързани статии

Ако обичате да хапвате лимони, вземете един резен и леко го поръсете със сух джинджифил.

Джинджифилов чай

Настържете едно малко парче пресен корен от подправката. Сварете го в 300 мл вода (нека ври около 5 минути). След това трябва да го оставите да престои 10-15 минути, да го прецедите и да добавите мед на сладост. Пийте този чай всяка сутрин или когато усетите неразположение в стомаха.

 

Коментирай