Бременност

Промени в либидото – признак на ранна бременност

Може да настъпят преди дори да знаете, че сте бременна

09.05.2016г. / 13 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

В началото на бременността се случват някои промени в тялото на жената, които могат да подскажат за наличието на нарастващ плод. Понякога тези промени настъпват още преди жената да знае, че е бременна.

Една от най-честите промени в ранната бременност е свързана с либидото. При много жени то се увеличава поради увеличения приток на кръв към гениталиите. При други пък намалява вследствие появата на гадене, повръщане, световъртеж, постоянна умора.

Още в самото начало на бременността, хормоните в тялото на жената започват драстично да се променят. Това също влияе на сексуалното желание. Ако забележите странна и необяснима на пръв поглед промяна в либидото си, помислете добре кога за последно е бил менструалният ви цикъл.

Хормоналните промени предизвикват повишаване на обема на кръвта в тялото с цел подобряване кръвообращението и качествено оросяване на детеродните органи.

Промяната в сексуалното желание е един от най-ранните симптоми на бременност. Някои жени дори изпитват различни усещания по време на секс в първите дни и седмици след зачеването.

Притокът на хормони може да предизвика не само промени във физическите усещания преди, по време на и след секс. Промени могат да настъпят и в емоционалното отношение към секса.

Някои жени стават по-гальовни, търсят повече внимание, прегръдки и целувки от партньора си.

Ако обръщате внимание на всяка малкапромяна в тялото си, дори свързана с либидото, може да откриете една наистина добра новина!

Снимка: iStock

Коментирай
32 rate up comment 0 rate down comment
Батко ви ( преди 7 години )
Значи: Ако ви се е..е повече- сте бременна, ако ви се е..е по- малко- пак сте бременна. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар