Бременност

Момче или момиче носите – как да познаете?

Народни поверия за определяне пола на бебето

17.05.2016г. / 09 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Разбирате, че сте бременна и сега какво? Започвате да се чудите дали е момче или момиче. Преди да узнаете със сигурност, тези мисли няма как да не прехвърчат през главата ви. Някои двойки пък избират да не узнаят пола на бебето си до самото раждане. Така изненадата е пълна.

Но за онези, които искат да разберат по-рано, за да са подготвени с име за бебето, ето и някои подсказващи обстоятелства, които разкриват какво бебе ще ви се роди.

Сладко и солено

Според народните вярвания, ако ви се прияжда повече сладко, ще имате момиче. Ако пък се нахвърляте повече на солените ястия, определено носите момче.

Чесънът не лъже

Може да ви се стори странно, но има един тест с пресен чесън, който може да предскаже дали носите момиче или момче. Изяжте няколко скилидки чесън, стига да сте в състояние. Ако след консумацията не миришете изобщо на чесън, значи носите момиче.

Неприятното сутрешно гадене

Сутрешното гадене може да е добър показател за определяне пола на бебето. Според вярванията, ако ви се гади много силно, значи носите момиче. Ако гаденето е поносимо, определено трябва да е момче.

Сияние на кожата и косата

Когато бременната жена носи момче, обикновено кожата й става по-бяла, по-гладка, по-сияеща. Косата става плътна, лъскава и жива. Докато ако носите момиче, това забележително сияние отсъства.

Според наддаването на тегло на партньора ви

Често бащите стават съпричастни с бременността на жените си. Ако бащата на бебето започва сериозно да качва килограми наравно с вас, това определено може да е знак, че носите момиче. Ако обаче не качи много килограми, ще станете родители на момче.

Промени в настроението

Мрачното настроение, отпадналостта и липсата на енергия означават, че носите момиче. Живото настроение обаче, енергичността и желанието да се занимавате с много дейности едновременно значи, че ще родите момче.

Тестът със зениците

Вгледайте се в очите си – ако зениците ви се разширяват, значи носите момче. Ако се свиват – ще родите момиче.

Разположението на корема

Разположението на корема често е точен начин за предсказване на пола. Ако носите бебето си високо разположено, значи ще е момиче. Ако коремът ви е по-ниско ориентиран – ще е момче.

Определяне с помощта на пръстен

Този метод звучи малко магьоснически, но в повечето от случаите е напълно верен. Откъснете един косъм от косата си. Нанижете пръстен от благороден метал на него и го надвесете над корема си.

Ако пръстенът започне да се върти в кръг, значи носите момиче. Ако се залюлее настрани – носите момче.

Сърдечният ритъм на бебето

По време на ултразвуковите изследвания на бебето се установява и пулсът му. Обикновено с по-висок пулс са момиченцата.

Снимки: iStock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Хюлия ( преди 3 месеца )