Бременност

Нещата от бременността, които ще ви липсват

9-те месеца си имат и своите хубави черти

01.06.2016г. / 14 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бременността може и да е труден период от живота на една жена, но определено има неща, които ще ѝ липсват след това. Когато си спомняте за бременността си вероятно ще въздишате от облекчение, че краката ви вече не са подути, болките в гърба са утихнали и накрая можете да спите нормално по корем.

Но няма начин да не си спомните с усмивка някои моменти на облекчение, случили се благодарение на бременността.

Противозачатъчните нямаха значение

По време на деветте месеца сте били свободни от мисълта и задължението да взимате редовно противозачатъчните си. Презервативите също са ви се махнали от главите за известно време и ви е било толкова лежерно, че ви се иска отново да се чувствате така свободна.

Не ви се е налагало постоянно да гълтате корема

Бременният корем е чудесен, защото ви дава свободата да се отпуснете и да не мислите как изглеждате, особено в профил. Той е вашето извинение да спрете с гълтането на корема, поне за 9 месеца.

Сладките мечти за това какво ли ще бъде детето ви

Вълненията на една бъдеща майка са прекрасни. На всяка жена минава през главата мисълта какво ли ще бъде бебето ѝ, как ли ще изглежда, с какво ли ще се занимава в бъдеще. Минутите и часовете, прекарани в тези сладки мечти определено ще ви липсват.

Непрекъснатите коментари защо не пиете

Бременността е чудесно извинение за това, че не близвате алкохол. По партита, събирания с приятели и други съвместни мероприятия непиещите алкохол често са нападани с въпроси от сорта на „ама как така?“, „откога не пиеш?“, „с колата ли си, че отказваш?“

На някои хора просто не им се пие, не са почитатели на алкохола и вечно изпитват неудобство от подобни заливащи ги въпроси. Ако и вие сте от тези хора, вероятно бременността ще ви липсва, защото тя е най-стабилното и непоклатимо извинение за въздържание от алкохол.

Храненето за двама

Колкото и да е известно, че храненето като за двама по време на бременността е излишно и дори противопоказно, много жени го правят. Глезят се, угаждат си с лакомства, прекаляват с количеството храна. Ако сте били от тези жени със сигурност това лентяйство ще ви липсва.

Нямате менструация

Едно от най-приятните неща по време на бременността е липсата на менструация. Можете да забравите за нея през 9-те месеца и дори няма да ви липсва. Лошото е, че времето минава неусетно и щастието трае кратко.

Движенията на бебето

Ритането и движенията на бебето винаги липсват на майката след раждането. Толкова се свиква с този особен феномен, който изгражда специална връзка между майката и детето, че след това движението в корема истински липсва на жените.

Снимки: iStock

Коментирай