Бременност

Диетата ви може да определи пола на бъдещото ви бебе

Това твърди скорошно изследване

20.06.2016г. / 13 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мечтаете си за момче? Или може би за момиче? Как бихте реагирали, ако разберете, че можете да повлияете на пола на бъдещото си бебе по натурален път?

Храната, която консумирате малко преди зачеването и в първите седмици след него може да повлияе върху пола на бебето ви. Това доказва ново изследване, проведено в университетите в Оксфорд и Ексетър.

Учените, провели проучването смятат, че висококалоричната диета в съчетание с редовните закуски може да увеличи шансовете да родите момче.

В проучването са взели участие 740 великобританки, заченали за първи път, пише madeformums.com. Учените ги помолили да опишат хранителните си навици в ранните етапи на бременността.

Снимка: istock

Свързани статии

56% от бъдещите майки с по-висок калориен прием преди и по време на зачеването родили момчета. Докато 45% от майките, консумирали храни с ниско енергийно съдържание в диетата родили момичета.

Майките на момчета консумирали средно по около 2400 калории в сравнение с майките на момичетата, които поглъщали по около 2 280. При бременните с момчета учените забелязали също така, че се наблюдава увеличен прием на калий, калций и витамини С, Е и В12.

Знаейки това винаги можете да опитате да насочите пола на бебето си, стига да имате конкретни предпочитания. Пък каквото стане! В крайна сметка най-важното е да родите здраво и щастливо бебе!

Коментирай