Бременност

Погрешни митове за бременността с момче

На какво не трябва да вярвате или ако вярвате – то нека е за забавление!

06.08.2016г. / 10 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

По отношение на бременността съществуват много митове. Жените винаги са се питали и ще продължават да се питат какво ли бебе ще родят – момиче или момче.

Както за бременността с момиче, така и за тази с момче съществуват много митове. Незнайно защо много жени се доверяват на тези митове. Но науката си е наука. Неслучайно нейните обосновки са подплатени с доказателства и множество изследвания.

Ето кои са най-разпространените митове за бременността с момче:

„Сутрешното гадене е по-леко при бременност с момче“

Този мит е широко разпространен и много жени вярват, че е така. Според това твърдение сутрешното гадене отшумява по-бързо и се понася значително по-леко, ако носите момче.

Науката и медицината обаче са се нагледали на всякакви случаи. Много майки на момчета също потвърждават, че са имали тежко сутрешно гадене, което опровергава това погрешно схващане.

„Бременността с момче прави кожата по-красива“

В основата на този мит се корени схващането, че ако сте бременна с момиче, в организма ви ще се натрупат два чифта женски хормони. Те ще предизвикат появата на акне или друг вид кожни проблеми.

Докато ако сте бременна с момче, хормоналното статукво ще се балансира.

Такова твърдение няма реална научна почва. Кожата на много жени, бременни с момчета, търпи всякакви промени – от крайно негативни до положителни. Някои жени пък споделят, че не изпитват абсолютно никакви промени.

 

„Бременността с момче кара косата да расте по-бързо“

Подобни прогнози и митове за пола на бебето са истинско забавление. Растежът на косата много трудно може да бъде повлиян от бременността, без значение какъв е полът на бебето.

„Ако ви се яде нещо пикантно сте бременна с момче“

Съществуват много митове относно желанията за похапване на жените. Широко разпространен и митът, че ако ви се яде повече сладко, значи си бременна с момиче.

Но и в това няма особена доза истина, защото много майки споделят, че бременността им с момчета е преминала под знака на десертите. Всъщност, много от майките, които от деца обожават сладкото са продължили да наблягат на него по време на бременността си.

Снимки: iStock

Коментирай