Бременност

Как да подобрите плодовитостта на партньора си

Съвети при желание за зачеване

19.07.2018г. / 13 44ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Зачеването зависи от плодовитостта на двамата партньори, не само от жената. Ниският брой на сперматозоидите при мъжете е сред факторите, влияещи негативно върху опитите за зачеване.

За щастие, този проблем може да се коригира. Намаленият брой мъжки полови клетки може да се дължи на недостиг на цинк или дефицит на някои витамини. Те могат да се набавят с подходяща здравословна диета.

5 абсурдни твърдения за зачеването, на които да не вярвате

Мъжете не обръщат внимание на храненето и са по-склонни да ядат каквото им падне без да съобразяват дали е полезно или не. Задача на жените е да повлияят на партньорите си в тази посока, ако и двамата мечтаят за заветната цел – рожба.

По какви природни начини могат да се увеличат сперматозоидите в спермата?

На първо място е от голямо значение да е налице достатъчна физическа активност. Не става дума за изтощителни тренировки, а за движение и упражнения в рамките на здравословния оптимум.

А що се отнася до храната, ето кои са сред най-полезните в случая продукти:

1. Стриди за производство на сперма.

Стридите са един от най-добрите източници на цинк в природата. Той помага за стимулиране производството на сперма. Освен това се смята за мощен афродизиак.

2. Черен шоколад за антиоксиданти.

Тъмният шоколад съдържа аминокиселини, които удвояват броя на сперматозоидите. Високото съдържание на антиоксиданти прави самите сперматозоиди по-издръжливи и бързи. Черният шоколад е полезен и за повишаването на тестостерона.

3. Чесън за подвижност на сперматозоидите.

Ако се абстрахирате от силния аромат на чесъна ще се убедите в неговите ползи. Той е богат на алицин, който подобрява кръвообращението и обогатява половите органи. Селенът в чесъна пък действа като стимулант и помага в подвижността на сперматозоидите.

4. Банани за високо либидо.

Установено е, че бананите увеличават сексуалното желание и регулират половите хормони заради ензима бромелаин в състава си. Освен това са богати на витамини А, С и В1, които повишават качествата на спермата.

10 начина да стимулирате плодовитостта

Свързани статии

5. Броколи за по-бързи сперматозоиди.

Броколите са богати на витамин А, който подобрява плодовитостта при мъже и жени. Съдържа се в големи количества още в спанака, кайсиите, сладките картофи, морковите, червените чушки.

6. Аспержи за обем.

Аспержите са много богати на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали. Богати са на витамин С, който предпазва сперматозоидите от увреждания.

7. Орехи за голям брой.

Омега-3 мастните киселини в тези ядки увеличават броя на мъжките полови клетки и същевременно стимулират притока на кръв към гениталиите. Омега-3 се срещат най-вече в тиквеното семе, сьомгата, раците, пилешкото месо.

8. Женшен за повече тестостерон.

Отварата от този корен се използва като афродизиак и за лечение на безплодие от векове в източната медицина. Неговите ползи са доказани. Женшенът стимулира производството на тестостерон и лекува еректилната дисфункция.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
и №1 ( преди 6 години )
Лук - най- много дава мъжко семе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота
Свободно време