Бременност

Безопасен ли е чаят от джинджифил през бременността?

И за какво помага

27.02.2019г. / 08 57ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

По време на бременността всяка жена трябва да бъде изключително внимателна по отношение на храната и напитките, които консумира. Следването на здравословна диета е важна част от бременността, защото подпомага правилното развитие на бебето и допринася в подкрепата на здравето на майчиния организъм в това предизвикателство.

Сутрешното гадене може да пречи на вас, но помага на бебето

Една от вечно дискутираните теми по време на бременността е кофеинът. Кафето, черният и зеленият чай съдържат кофеин и заради това се считат за непрепоръчителни по време на бременност. Техният прием може да бъде напълно изключен или сведен до минимум с цел да се намали рискът от спонтанен аборт като честа последица от злоупотреба с кофеинови напитки.

Билковите алтернативи се смятат за безопасни, въпреки че в готовите смеси, продавани в търговската мрежа, могат да се открият потенциално рискови активни вещества на различни билки, които могат да окажат влияние върху плода. Не трябва да се забравя и че макар билкови, тези чайове не трябва да се консумират в по-големи количества от 2-3 чаши на ден.

Най-добре е сами да приготвяте билковия си чай, за да сте сигурни колко и какви билки използвате. Един полезен вариант е чаят от джинджифил.

Безопасни ли са билковите чайове през бременността?

Свързани статии

Безопасен ли е джинджифиловият чай?

Той е напълно безопасен по време на бременност, ако се пие в умерени дози, както всички останали билкови отвари. За предпочитане е чаят от джинджифил да бъде сварен вкъщи, за да е напълно сигурно, че в него няма потенциално вредни за бебето примеси, каквито могат да се открият в някои готови продукти.

Чаят от джинджифил е подходящ за бременни и защото успокоява сутрешното гадене. Особено полезен е в първите месеци от бременността, когато интензивността на позивите за повръщане е по-голяма.

Коментирай
Свободно време