Бременност

5 страхотни предимства да сте бременна през лятото

Набавяте си с лекота витамин D

02.08.2019г. / 11 11ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Вече се намираме в разгара на лятото, месец август. За някои от нас обаче лятото е по-различно от обикновено, като дамите, които очакват своето дете. Бременността през летния сезон невинаги се свързва с приятни емоции, тъй като в горещините е още по-тежко за бъдещите майки, които поради хормоните често имат топли вълни. Като изключим обилното потене (което сякаш важи за всички), лятната бременност си има и няколко предимства. Вижте някои от тях.

Чудесно време за разходки и активности на открито.

Физическата активност за бременните дами е задължителна, за да подобряват кръвообращението и да се поддържат в добра форма. А през лятото имаме много възможности да сме активни на открито, да се радваме на слънчевото време, да се разхождаме в близкия парк. Според пренатални специалисти вървенето пеша е сред най-добрите форми на физическа активност, подходящи за бременността. Това, което е важно е да сте облечени в удобни дрехи, които не ви стягат и да носите достатъчно вода със себе си, за да се поддържате хидратирана.

>> Кога не трябва да обявявате бременността си <<

Разполагате с голям избор от пресни плодове и зеленчуци.

За разлика от зимата, когато това разнообразие липсва, то през лятото се радваме на множество пресни и свежи плодове и зеленчуци. Благодарение на тях си набавяме основното количество витамини и минерали, необходими за здравето както на майката, така и на бебето.

>> Неща, които не трябва да правите, когато сте бременна <<

Хидратацията е лесна и вкусна.

През лятото пием много вода, което ни гарантира, че ще сме добре хидратирани. В много от плодовете и зеленчуците, които консумираме, също се съдържа вода, което прави хидратацията не само лесна, но и вкусна.

>> Хемороиди по време на бременност - как да се справим <<

Витамин D, и то много.

През лятото не е необходимо да си набавяме витамин D чрез хранителни добавки или определени храни. Достатъчно е да излезем на приятна разходка на открито и да се насладим на топлото време.

Дефицитът на витамин D е често срещан при бременните жени и дори се свързва с повишен риск от гестационен диабет, прееклампсия, но през лятото този риск намалява заради честото излагане на слънце. Възползвайте се от прекрасното време и му се насладете.

>> 10 важни факта за овулацията, ако опитвате да забременеете <<

По-малко вероятно е детето да се разболее от респираторен вирус, ако се роди през лятото.

Сезонът на респираторните болести е обичайно през месеците от октомври до април-май, затова през лятото рискът от подобни неприятни ситуации намалява драстично.

Коментирай
Свободно време