Мода

Непростими модни грешки в женското облекло

20.04.2012г. / 12 05ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ако искате да бъдете стилна и харесвана жена, опитайте се да избягвате тези непростими модни грешки:

1. Дънки, подгънати навън

Купили сте си дънки с по-дълги за вашия ръст крачоли и поради небрежност или мързел ги носите подгънати навън. Абсолютно непростимо е, особено ако сте излезли от тийнейджърската възраст. Колкото по-скоро ги занесете на шивач, толкова по-добре.

2. Разръфани дънки

Смешно и нелепо изглеждат жени след 20 и няколко години да обличат дрехи с хипарски вкус. Освен ако не работят в магазин за тийн мода и управителят ги задължава да са в крак с модата на посетителите. Изхвърлете ги – те не стават дори за свободното време.

3. Презрамките на сутиена се виждат

Когато блузата не ви е по мярка в раменете или е с огромно деколте, което не сте съобразили с кройката на сутиена, презрамките му издайнически се подават. Първо, гледката не е естетична и второ, говори за липса на стил и вкус.

4. Трикотажна блуза/рокля на пилинги

Любимата ви блуза от трико от много носене е станала на пилинги. Не правете компромиси и веднага я изхвърлете, ако не искате имиджът ви да пострада.

5. Обувки с обелени токчета

С такива обувки и в най-готиния тоалет ще изглеждате смешна.

6. Ниски обувки, ако сте на 35 +

Ниските обувки в стил балетна пантофка не стоят адекватно на жените на 35 +. Така рискувате да придобиете вид на закъсняла Лолита. Предпочитайте обувка дори с малко токче. Все пак за свободното време стават, а за спорт може да си набавите и един чифт маратонки.

7. Много тясно и твърде разголено

Не е стилно бюстът ти до средата да е изскочил от деколтето, колкото и да се гордееш с него. Стилно неприемливо е също да се носят много тесни дънки с тясна блуза, дори да имаш крака дълги и тънки като спагети.

9. Официални/тематични дрехи не са за всеки ден

Съобразявайте времето и мястото за дрехите във вашия гардероб. Официалните рокли и блузи не са за всеки ден.

Всяка жена, обичаща и уважаваща себе си трябва да поддържа гардероба си максимално актуален. Това означава ревизия на дрехи, бельо и обувки на всеки сезон и цялостна смяна поне на 2-3 години, особено ако сте си променили килограмите или социалното положение.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
26 rate up comment 0 rate down comment
vesi ( преди 11 години )
аз съм на 41 години, нося си скъсаните дънки и балеринките и не ми дреме,за кой какво си мисли:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23 rate up comment 0 rate down comment
gost ( преди 11 години )
това което е написано -не го разбирам.....разръфани джинси, облечени токчета, пантофки след 35+ - да не живеем в каменната ера, всеки се облича според вкуса си възможностите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар