Мода

Дамската чанта е голяма колкото домакинска тава

04.05.2012г. / 15 19ч.
Ивет Лолова
Дамската чанта е голяма колкото домакинска тава

За размера и формата на дамската чанта

Дамската чанта трябва да бъде толкова голяма, че да прибира една малка домакинска тава, хляб и вестник. Това ми каза фризьорката, която пък го знае от нейната майка.

Сякаш дизайнерите мислят същото, защото модата тази година е на огромните чанти с форма на правоъгълник – легнал или изправен. Те задължително имат две дръжки – къса и дълга и поне 10 джоба. Джобовете са скрити вътре, защото ако са външни, чантата става прекалено спортна.

Независимо от големината й, не я препълвайте с гримове, нито я използвайте като пазарска торба – по няколко причини:

1. По-бързо ще се скъса и износи.
2. Тежката чанта опъва мускулите на врата, натоварва рамото и може да ви предизвика неколкодневни болки и схващане в горната част на гърба.
3. Ще ви изкриви походката.
4. Огромната издута чанта ще развали елегантния ви външен вид.

През 2012 са актуални чантите на щампи и с междинни пастелни цветове – сиво/зелено, бежово-сиво, както и ярките и забелязващи се турско синьо, лилаво, цикламено, оранжево.

Черната чанта е в немилост. Носете я само в краен случай – за много официални поводи. И разбира се за зимата.

Като истински дами е добре да обръщаме внимание на всеки елемент от облеклото и аксесоарите. Много често при семпла рокля или костюм оригиналната чанта се превръща в пъстро петно и ярък акцент.

Не се старайте да съчетавате цвета на чантата с обувките. Важното е тя да отива на цялостната ви визия. Съвсем неприемливо е да сте облечена от главата до петите в един цвят – това вече е силно демоде.

Снимка: Ивет Лолова

Прочетете още:

Коментирай