Мода

Как да се обличаме, когато летим със самолет?

16.08.2012г. / 11 48ч.
Вергиния Генова
Как да се обличаме, когато летим със самолет?

Пътуването със самолет за едни е предизвикателство, за други удоволствие, а за трети мъчение. В сезона на почивките сигурно има щастливци, които ще отидат някъде със самолет. И ако им е за първи път се чудят как да се облекат?

Затова нека да имаме една тема, в която онези от вас, които са пътували много по света да могат да дадат своите съвети от първа ръка – какво е удачно и какво не.

Аз ще спомена само очевидните неща като това да избягваме метални предмети в облеклото: колани, бижута, шноли, банели на сутиени и други подобни, които могат да накарат скенера да изпищи.
Всъщност колкото и да знаем това правило, когато тръгваме гледаме да облечем нещо практично и удобно и това обикновено са дънки. А на много дънки им трябва колан. Така че ето едно нещо, за което да помислим като обзавеждаме гардероба си да си предвидим дънки за пътуване, за които не ни е необходим колан.

Винаги съм се учудвала как пътуват някои жени – с прилепнали роклички или къси поли и обувки на висок ток. И тъй като не ми се удават възможности да пътувам кой знае колко ревизирам донякъде съвета си за дънките. Може би само аз си мисля, че са удобни. Може би тайната е именно във високите токове и секси дрешките, така винаги някой ще ти се притече на помощ. Да ама представете си, че на пук наоколо няма мъже, а само възмутени лелички, как ще влачите и вдигате големите куфари с 10 сантиметрови токчета, ами ако си изкълчите глезена?

Другият класически съвет е винаги да си носите чорапи и топла дреха, в случай че ви стане студено във висините. Особено, ако сте зиморничави.

Внимателно проверете какво имате в дамската чанта преди да тръгнете и извадете всички ножички, ножчета, остри пинсетки, парфюми и тоалетни води, за да не ви се наложи да ги изхвърлите на летището.

И накрая за времето на полета си вземете нещо интересно за четене. Ако пък забравите ще може да се информирате за случващото се от безплатния вестник, който ще ви дадат на борда.

В крайна сметка за пътуване със самолет не трябва да се подготвяте кой знае колко по-старателно, в сравнение с пътуването с автобус – важното е да ви е удобно и да е съобразено с това, колко часа ще сте във въздуха.

И не забравяйте дъвка – действа безотказно при излитане и приземяване, за да не  ви заглъхват ушите.

А сега да чуем компетентното мнение на дамите, които имат повече летателни часове.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
hm ( преди 11 години )
Зависи колко е дълъг полетът. Ако е до 2ч няма проблеми, но по-дългите полети са много изморителни и удобните дрехи и обувки са много важни, а за жените над 30г също така и хидратация на кожата, защото изсъхва много. Аз лично не пътувам на токчета, защото ми се подуват краката, но ако толкова искате може да сложите токчетата в ръчния багаж и при кацане може да си смените обувките в най-близката тоалетна. Така хем удобно сте пътували, хем ще излезете като на дефиле ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар