Мода

Дизайнерските идеи и тенденции от модната седмица в Ню Йорк

13.09.2012г. / 12 59ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

На модната седмица в Ню Йорк могат да се видят както стилни и изискани тоалети, така и нестандартни, новаторски облекла. Главата може да ти се завърти и от шантави идеи, странни аксесоари и необяснимо комбинирани цветове, платове... ( Вижте галерия от снимки тук)

Едва ли могат да се опишат всичките хрумвания на дизайнерите и гостите, но ето някои, които си струва да се споменат:

Дантелите

Това лято по витрините имаше изложени много и най-различни модели на рокли, поли и блузи със или направени от дантели. Голямо впечатление на модния подиум е направил модел с рокля от бродирана дантела. За разлика от обикновената, тази е по-релефна и по-ефектна. Граничи с бродерията, но определено с изяществото си няма как да се сбърка.

Флорални мотиви

Многократно се повтори, че тази есен щампите и флоралните мотиви ще са много тачени. Дизайнерката Джована Рандал обаче има свой артистичен подход – с помощта на елементи, напомнящи на цветя, тя е потърсила вдъхновение от анатомията и е създала невероятно красиви модели. Шарките на топа на един костюм например трябва да наподобяват мускулни влакна.

Основната цел на модата е да забавлява, да е интересна и да доставя удоволствие. Затова дори една дама от посетителките, която миналата седмица се появила с каубойски ботушки до коляното, къси панталонки с реснички като на сомбреро, сламена шапка и голяма, ярка шарена чанта, е предизвикала интерес и възхищение.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай