Мода

Чалга в модата – какво не бихте носили през пролет-лято 2013

Какво няма да облече стилната жена

10.10.2012г. / 09 37ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

През седмиците на модата в Ню Йорк и Париж световните дизайнери показаха своята визия за тенденциите през пролетта и лятото на 2013. Въпреки, че в модата няма граници, все пак има някой нелепи идеи, които не стават за носене, освен на тематично парти с мото „Еротика“, „Кич“ и други подобни. (Позитивните примери може да разгледате тук: Есенни рокли в кафяво и бежово – фотопоглед)

Ето какво шокира най-много:

Слънчеви очила в стил „извънземни“

Няма как да се изплъзнат от вниманието ви огромните, хиперголемите кръгли стъкла върху лицето, които стоят нелепо и придават вид на жената като на извънземно същество.

Много прозрачни рокли

Прозрачната материя има своето запазено място в стилните дрехи, ако е съчетана добре и с мярка с други материи. Откровено прозрачният воал, под който се очертава женската анатомия, стои добре в стриптийз бар, шоу или в спалнята.

Излишно дълбоки деколтета

Разрезът на блузата или роклята стига до талията, като по пътя си открива женската гръд като при Balmain, Alexander Wang. Идеята е прекрасна за кино сцени, холивудските красавици с радост ги носят на фестивали, но такова разголено деколте трудно може да се носи всеки ден в града и на работа.

Макси поли с копчета

Модерен спомен от 80-те и началото на 90-те години. На практика е много неудобна, а копчетата излишно утежняват визията. Дългата пола има други любими кройки – намерете вашата.

Рокли с маратонки

Ако са само заради шоуто на модния подиум, ще извиним Ashish и коктейлните рокли на Moschino Cheap & Chic.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай