Мода

Ботите и ботушите са повече от зимни обувки

... и акцент в едно стилно облекло

13.11.2012г. / 17 10ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

През лятото се радваме на леки и удобни обувки – отворени, затворени, сандали, чехли и т. н. Зимата обаче е време, в което, ако си позволим да носим нещо по-различно от ботуши и боти, настинката ни е сигурна. Може би много от вас ще решат, че по този начин се поставя край на разнообразието от стилове на обличане, но грешат. Ботушите и ботите ни предоставят много възможности за комбинации с различни типове дрехи. Въпросът е да познаваме гардероба си и да комбинираме правилно наличното.

Високи ботуши с тесни дънки

Класика! Изчистено, семпло и непретенциозно, но пък удобно. Хубавото в случая е, че ако панталонът е по-тънък, винаги може да се обуе чорапогащник отдолу. Така няма да ви е много по-трудно да вкарате крачола си в обувката, но бъдете сигурни – ще усетите разликата в температурите.

Боти до глезена с клин

Ако времето го позволява, пробвайте тази комбинация. Клинът е може би една от най-удобните дрехи – нито твърде дебела като панталон, нито прекалено тънка като чорапогащник. С по-дълга блуза или туника и спортни боти или в стил кларк, се създава баланс във фигурата и впечатление за по-лежерен стил. Клиновете на щампи са много актуални, затова не пропускайте да обуете едноцветни обувки. Дали високи или равни, боти или ботуши, до глезена или до коляното, е въпрос на лична преценка.

Обувки с принт

Свързани статии

Както при дрехите, така и при обувките, щампите се налагат естетически. Можете да облечете рокля с подобна щампа или да оставите обувките да са единственият акцент в облеклото ви. Непременно обаче балансирайте външния си вид с някакво по-ефектно бижу или аксесоар.

Обувки с чорапогащник и пола

Кой казва, че през зимата не могат да се носят поли? Обуйте по-дебел чорапогащник и проблемът е решен. Един от вариантите е той да е на шарки, а полата и обувките да са в един тон. Друга възможност е той да е като фон на по-интересни цветово дрехи. Късата пола си отива както с боти до глезена, така и с ботуши до коляното. С нарастването на дължината на полата е добре да намалява тази на обувките. Изборът е изцяло личен, разбира се, но коя жена би искала да крие красиви обувки под ръба на полата си?

Коментирай