Мода

Стилен гардероб без излишно пазаруване

Как да не попаднем в капана на намаленията и нездравословното емоционално пазаруване

15.11.2012г. / 14 20ч.
Снежана Проданова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

В момента, в който на всяка втора витрина в мола започне да виси табела „50-60-70-80% намаление“, краката ни сами водят към закачалките с дрехи. Често обаче, когато се върнем вкъщи, си даваме сметка, че в огледалото сме виждали само етикета с новата цена, а не нас самите в дрехата. Как да избегнем моментите на съжаление и хем да пазаруваме с мярка, хем да поддържаме стилен гардероб?

Свързани статии

Когато сте обхванати от еуфорията на пазаруването, не си задавайте въпроса: „Имам ли с какво да „вържа“ тази прекрасна блузка ?“, а по-скоро: „Имам ли поне 3 неща, с които ще я нося?“ Ако отговорът е „да“ купувайте без задръжки!

Идеален начин да съкратите наполовина времето (а и парите си) за пазаруване на дрехи и обувки е като го прекарате в подреждане на гардероба си. Подгънете панталона, който ви е бил прекалено дълъг и напоследък сте избягвали, занесете на обущаря да смени капачетата на любимите ви през миналия сезон обувки, дайте на химическо чистене прибрания надълбоко заради едно лекенце костюм. Всичко това ще ви коства средства и време, но те ще са несравнимо по-малко, отколкото ако си позволите да ги похарчите по магазините.

Гардероб, пълен с неутрални по цвят дрехи може осезателно да намали разходите ви за

облекло. Подобни дрехи лесно се напасват, но за жалост са доста скучни. Необходима ни е съвсем малко изобретателност, за да се справим с този проблем.

Един пъстър шал с флорални мотиви, чанта в приковаващ погледите пурпурен цвят или ниски обувчици с леопардова шарка ще освежат цялостното ви излъчване. Различните комбинации, които можете да направите с тях и дрехите от гардероба си ще ви задържат далеч от магазините и „нездравословното“, импулсивно пазаруване поне за месец...

Коментирай