Ревю на модни прически с надслов „Инстинкт/Разум“ се състоя на 20 ноември 2012 в „Шератон София Хотел Балкан“. Събитието имаше и благотворителната цел да събере средства за перуки на онкоболни, както и да популяризира кампанията за даряване на коса на Асоциация за превенция на рака „Промени живота си сега“.

Инстинкт срещу разума, страст срещу логиката, природата срещу технологията – модният сезон есен/зима 2012/2013 идва, потопен в противоречията, определящи нашето време. Колекцията „Инстинкт/Разум“ създадена от световно известния коафьор Пол Геринг и неговият тим за германската марка „Алцина“ беше пречупена през погледите на българските коафьори: Пламен Джулио, Галя Стефчева, Валентина Младенова, Наталия Ваклинова, Цветана Падешева, Ани Ралина, Маргарита Венкова, Весна Стефчева. По време на ревюто коафьорът Пламен Джулио направи на сцената прическата на певицата Роксана от колекция „Инстинкт“. А Капка Амзина се остави в професионалните ръце на Вили Боршукова, която направи на сцената демонстрация на вечерна прическа в стила на колекция „Разум“. Чаровната водеща на събитието Гери Дончева също беше с прическа от колекция „Разум“.

Колекция „Инстинкт“ отразява мистичния път на приемане и отваряне към енергията на Вселената – тайната, която е вътре в нас, в природата и света. Косите са необуздани. В прическите присъстват както по-умереният див порив, така и инстинктивните тупирани обеми.

Колекция „Разум“ – красотата на разума се превръща в отчаяна, трогателна чувственост. Фризурите са в ретро стил като и късите, и дългите коси са оформени на букли с обем. Присъства плътният бретон – прав и накъдрен, който внася аристократизъм. Цветовете в колекцията преливат от скандинавскорусо и медно до тъмните тонове на шоколад, патладжан, тъмен махагон, черно и тъмен лешник.

Сред моделите в ревюто, които показаха тенденциите в косите бяха: Милена Шаркова – Мисис България 2008, Йордана Димитрова – Мисис България 2012 Universe, Гери Ташкова – „Мисис Дама на годината 2012", Жулиета Соколова – собственик на хотел, Дима Атанасова и Габриела Марти.

Сред ВИП гостите, които уважиха събитието бяха: актрисата Татяна Лолова, дизайнерката Жана Жекова, проф. Любомир Стойков, лицата от малкия екран – Валентина Войкова, Десислава Банова и Светослава Рудолф, както и д-р Елиза Георгиева – съучредител на асоциация „Промени живота си сега“, Весела Драганова, Олга Ускова, Явор Цаков и много други.

Освен към коафьорското изкуство гостите на събитието имаха възможност да се присъединят и към благотворителната кауза за даряване на коса за онкоболни на Асоциация за превенция на рака „Промени живота си сега“. На благотворителния търг след ревюто бяха продадени 3 перуки и два комплекта картини от Irini's home collections. На специално обособени места се продаваха благотворително предмети на изкуството и перуки. Общата сума, събрана от търга и дарения от вечерта е 2260 лв.

ИнициативатаДари коса – подари перука!" стартира със създаването на Асоциацията за превенция на рака „Промени живота си сега“, чийто учредител е Вили Боршукова. За периода март-октомври 2012 г., 45 човека са дарили косата си за перука, а от името на Асоциацията са дарени 10 перуки на онкоболни. За изработването на една перука са необходими около две седмици, а хубавите перуки от естествена коса са скъпи. Цената им варира между 500 и 1 000 лв. и не всеки, който действително се нуждае от перука, може да си позволи да я има.

Асоциация „Промени живота си сега!" работи целогодишно в подкрепа на болните от рак в неравностойно положение. Една от основните превантивни дейности на Асоциацията е свързана с насочването към профилактични прегледи. До момента са направени над 150 профилактични прегледа – мамография и колоноскопия (изследване на дебелото черво), като са предотвратени 25 случая на развитие на рак на дебелото черво.