Мода

Какво да облечем на Нова година? Заложете на пайети и ламе

Повече блясък в новогодишната нощ – спокойно, няма да приличате на фолк певица

28.12.2012г. / 14 26ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Семейните коледни празници минаха, всички чинии са измити, холът е подреден и вече се започна с резервации, покани и като цяло планове за Нова година.

Голямото притеснение идва, когато дойде ред да изберем с какво да се облечем. Поводът е специален и предполага да сложим изискана рокля или костюм, а като влезем в магазина, не можем да се спрем само на една. Ето какви са последните тенденции, диктуващи стила на Нова година:

Свързани статии

Тюркоазенозелено

Цветът на 2013, това е тюркоазенотозелено. Няма да сбъркате, ако заложите на каквато и да е дреха в тоновете на този цвят. Дръзко и внушаващо самоувереност, това зелено е сред цветовете, на които разчитат и звездите от червения килим. Виждали сме Дженифър Лопес, Кристина Апългейт, Катрин Хейгъл и Анджелина Джоли да позират пред обективите със стилни и изискани рокли. Що се отнася до дължината на роклята – изберете я според повода и вкуса си.

Блясък и разкош в пайети

Обърнали ли сте внимание колко често започнаха да ловят погледа ни бляскави дрехи  обсипани с пайети по витрините? Златото и среброто започват да се налагат като основен мотив при последните модели рокли, а приказните пайети напомнят класата, която може да има само принцеса от морските дълбини.

Райетата

И вертикалните, и хоризонталните райета стоят в основата на последните модели рокли. Може би много от вас си мислят, че хоризонталните линии в каквато и да било дреха са само за високите, слаби модели от модния подиум, но грешите. Дизайнерите са открили ниша и са разнообразили детайла, правейки го зигзагообразен. По този начин изчистените рокли на райета стават всеобщо достояние.

Асиметрия

Бягаме от класическите форми и търсим нещо едновременно елегантно и раздвижено. Много модели поли и рокли вече са с по-къса предна част и по-дълга задна или тюлено удължение. Пуловерите вече представляват голяма плетка, с дупки за главата и ръцете, вместо ръкави. Търси се освободеност и лекота в моделите, а също и услужлив дизайн за дамите, които искат да скрият някой друг килограм. Ако трябва да избирате между стилна рокля с два ръкава и същата с един ръкав, заложете на втората.

Щампите

Нека не забравяме и този елемент, който набра скорост през есента на 2012 и се наложи като основна движеща тенденция. По-екстравагантно настроените сред вас могат да съчетаят различни по вид и цвят шарки, но ако не искате да изпъквате по този начин, потърсете модел, който има само частична щампа. Дантелени мотиви по бюстието на роклята, екзотични щампи по полата на роклята, покрити с тюл. Вариантите са безкрайно много. Важното е да се чувствате красиви и самоуверени, за да се забавлявате истински.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
jjj ( преди 11 години )
Изумрудено зелено - това е цветът на 2013.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар