Мода

Златни или сребърни бижута да носим на Нова година?

Цветът на бижуто може да предопредели каква ще е цялата нова година

29.12.2012г. / 17 39ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Не е тайна, че в новогодишната вечер има много символика, която трябва да уловим. Дрехите, с които сме облечени например, е хубаво да са нови или поне една част от тях (или бельото), така предизвикваме новата година да е успешна и благодатна.

Свързани статии

Всеки аксесоар, който изберем за празника, също носи своето значение за идната година. Гримът, прическата, бижутата, всеки детайл трябва да е изпипан и внимателно подбран за вечерта.

Един от важните въпроси е с какви бижута да посрещнем годината на змията? Със сигурност трябва да са бляскави и лъскави, подобно на змийската опашка. Специалисти и стилисти твърдят, че блестящите бижута ще ни донесат повече късмет в следващата година. Не се притеснявайте да сте бляскави. Когато блясъкът е в умерена доза и със стил, няма опасност да се превърне в кич.

Снимка: Sxc.hu

Няма нещо, което да ви задължава да изберете сребърни или златни да са бижутата, стига да са в тон с облеклото и усещането ви за празничност. Според някои стилисти най-подходящите бижута за вечерта ще са черният опал, аквамарина и нефрита, заради типичните змийски краски.

Ако изберете тоалет с пайети, златните бижута могат да са в приятен контраст с дрехата и да създадат невероятна бляскава атмосфера. От своя страна сребърните бижута са подходящи за по-тъмни, матови цветове – черно, червено, синьо, сиво.

Коментирай