Мода

Най-подходящите дрехи за модна фотосесия

Защо са ни всичките красиви тоалети в гардероба, ако не се снимаме с тях?

25.01.2013г. / 15 30ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Не на скучните снимки, време е да станем фотомодели, позирайки с най-подходящите и модерни дрехи от гардероба си. Така ще оправдаем продължителното и трудоемко пазаруване в мола, ще си направим допълнителен подарък – готин албум със снимки, които ще разглеждаме с удоволствие и ще се фукаме с тях в социалната мрежа.

Свързани статии

Както малките момичета играят на кукли, така и вие си организирайте фотосесия. Направете я при професионален фотограф или ако имате доверие на ваш приятел-любител с професионален фотоапарат, за да забравите снимките със съмнително качество със „сапунерките“ или с мобилния телефон.

Сменете не повече от два-три тоалета по време на снимките. Спрете се върху образите, които искате да пресъздадете и изберете в съответствие с тях подходящите дрехи и аксесоари.

Изберете стила

  • Сексапилна – дълбоко деколте, високи токчета, тясна рокля, блуза с голи рамене или гръб.
  • Домакиня – закачливо се усмихвате с метла в ръцете. Ярки цветове, красива кухненска престилка. Аксесоари могат да бъдат шарена тенджера или чиния с ефектно декорирани спагети/пица и др.
  • Сериозна офис дама – строг костюм с нежна риза, очила, компютър, калкулатор, документи на масата, дежурното кафе.
  • Спортна маниачка – секси клин и фланелка с послание, яхнала колелото, с топка или гирички в ръцете или в йога поза „Дърво“.
  • Романтичка – светли пастелни цветове, чадърчета, нежни бижута, цветя в косата и на колана, прозрачни материи или пухкави плетени шалове. Добре ще стоите на снимката със замечтан поглед пред чаша кафе или шоколадова торта.

Най-подходящите дрехи

Перфектно стоят полупрозрачните и прозрачни материи, едро плетените пуловери, дълбоките деколтета и цепките, воланите и рюшовете, плисетата, шаловете, дрехи и аксесоари в стил винтидж, кънтри дрехите – с бродерия, апликации, ресни, връзки и коланчета.

Експериментирайте със съчетание на цветове и кройки – това, което в реалния живот не бихте облекли, на снимката може да стои отлично. Например бяла рокля с червен чорапогащник. Мохерен пуловер на голо, със смъкнато рамо и като мини рокля.

Избягвайте следните грешки

  • Не планирайте фотосесията, когато сте в менструален цикъл – дори да се чувствате прекрасно, на снимките ще личи леката умора.
  • Откажете се от тесните блузи, защото те оптически намаляват бюста.
  • Не претрупвайте дрехите и аксесоарите.
  • Не избирайте много блестящи дрехи – идеята е вие да сте центърът на снимката, а не тоалетът ви.
  • Най-добре стоят на снимки еднотоновите и матови цветове.
  • Лачените чанти и обувки могат да ви направят неприятен номер. Само много опитен фотограф може да ги снима.

Преди това си направете прическа и грим. Вземете радостното си настроение и бегом към фотографа!

Коментирай