Мода

Тенденции при грима за пролетта на 2013

Ярки цветове, плътни вежди или абсолютно нищо!

19.02.2013г. / 13 48ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

На модната седмица в Ню Йорк няма как да не забележите нестандартните, оригиналните, стилните и странни тоалети на моделите. Има обаче и други неща, които всеки път са различни и на които е важно да се обърне внимание – гримът и прическата.

По красивите момичета от подиума можем да съдим за тенденциите при грима за пролетта на 2013 г. Ето някои от нововъведенията, които модата съвсем скоро ще довее и на наша територия:

Ярки, светли сенки за очи

Може би и преди сте виждали жени с яркорозови сенки или електриковосин молив за очи. И ако преди това беше демонстративна екстравагантност, сега нещата стават сериозни. Моделите не само са с ярки сенки, но и с молив и дори спирала от същия цвят. Така гримирани, изглеждат някак приказно извънземни.

Силно подчертани вежди

Веждите вече не само се уплътняват с молив, но се и оформят, издължават и „изкривяват“. Едва ли би било удачно да експериментирате като тях, променяйки извивката на веждите си всеки ден, но ако искате да направите някакво впечатление (с много старание може да бъде и добро впечатление) на официална вечеря, хващайте молива. Съдейки по моделите, място за грешки няма, щом дори има такива с удължени вежди към носа.

Естествен грим

Помните ли как до съвсем скоро можехме да открием всички цветове на дъгата в сенките на очите на по-претенциозните дами. Да се постигне преливащ ефект и да се комбинират всички багри е истинско изкуство, но все пак не сме на карнавал в Рио де Жанейро – време е да се върнем към по-естествената си външност. Още през 2006 г. във филма Stranger than Fiction Ема Томпсън доказа, че дори на снимачната площадка може да се мине без грим. Лек фон дьо тен, евентуално пудра и ненатрапчиво червило и сме готови!

Коментирай