Мода

Пролетни прически за всеки ден

Кои са модерните прически за пролет-лято 2013

13.03.2013г. / 17 10ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

С приближаването на пролетта получаваме естествен тласък и ние да разцъфнем като променим нещо във външността си – защо да не започнем с прическата. Според световната мода във фризьорството ето кои са основните тенденции:

Каре

Подстриганата на каре коса е хит за пролет-лято 2013. Дължината е до брадичката, с гъст бретон или без. Другата популярна дължина е едва допирайки раменете.

Дълга грива

Модерни са и много дългите коси като на русалки или древногръцки богини. Така че ако имате дълга, хубава, здрава коса, не я скъсявайте! Много звезди и модели с гордост носят косите си, дълги до гърдите. Единственото, което може да направите е да ги подстрижете на етажи и да ги подсилите с подходящи маски. Не прекалявайте с филирането, защото тази пролет е модерен обемът в косите.

Гладки, едри къдрици

Модерни са и дългите коси, оформени в гладки, едри къдрици.

Свързани статии

Гъст бретон

Бретон, който плътно закрива челото и стига до средата на веждите. Ако формата на лицето ви е подходяща, тичайте при вашия фризьор за смяна на прическата. От вас зависи какъв стил искате да постигнете – хипи като в 60-те години или кукленски-наивен.

Диагонален път

Все повече като визия се налага диагоналният път. Подходящ е за всякаква дължина на косата, независимо дали е наляво или надясно. Много добре се съчетава с ретро прически.

Платинено русо

Скандинавските красавици отново излизат в предните редици. Платинено русото е актуалният цвят за ретро образите от 50-те и 60-те години. Все пак се съобразете с цвета на кожата, очите и веждите – дали наистина ще ви отива?

Прически с гел

„Мокрите“ прически се завръщат! Може да изберете зализани фризури или букли с гел – зависи по какъв повод си оформяте косата. Подходящи за това са правите и чупливи коси.

Коментирай
Свободно време