Мода

След 5 години ще се обличаме като мюсюлманките

Задава се мюсюлманска модна вълна

28.03.2013г. / 10 31ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Мюсюлманската мода за жени ще стане много популярна само след пет години, смята известният руски специалист по история на модата, художникът по костюмите и телевизионен водещ Александър Василиев, предаде РИА „Новости“, цитирана от БТА.

Свързани статии

Василиев навремето предсказа модата на мъжките бради, които наистина станаха много популярни в рамките на стила „гръндж“.

„След пет години ни очаква мюсюлманска мода за жени“ – твърди Василиев. Според него късите поли ще са минало, краката винаги ще са покрити. Жените ще носят и по няколко слоя дрехи – отдолу панталони, а върху тях поли. След това ще се наложи модата на покритите коси.

Според специалиста по история на модата тези тенденции са обусловени от демографското положение на Изток и Запад. „Ако се вярва на статистиката, в Русия се падат средно по 1,3 деца на семейство, докато в Азия, в мюсюлманските страни – по 8,2 деца“ – уточнява Василиев.

Според модния специалист от година на година все повече ще се налага източната мода, което ще се отрази в по-широки дрехи, в прикриване на гърдите, талията, бедрата.

Всички новини можете да видите на Dnes.bg.

Коментирай